Alles koek en ei tussen Girardi en Burnett

Door

En het was weer eens zo’n avond dat de pitches van AJ Burnett nog harder terugkwamen dan hij ze naar de slagmensen gooide. Joe Girardi stuurde zijn starter zaterdag al na 1 2/3 innings naar de dug-out, nadat hij al 7 runs om de oren had gekregen. Dat beviel de grillige werper voor geen meter.

Frustrerend. Zo moet Burnett zijn eigen optreden ervaren hebben. In de eerste inning zag hij al met lede ogen toe hoe twee spelers van de Minnesota Twins de thuisplaat aanraakten. Een slagbeurt later werd het nog erger. Vijf runs, inclusief een homer van Danny Valencia, zorgden ervoor dat hij de pest in z’n lijf kreeg. En toen hij Joe Mauer een vrije loop gaf, waardoor de honken volstroomden, was zijn tijd gekomen.

Voor home plate umpire Reyburn had hij nog wat scheldwoorden in petto. Tevens had het er alle schijn van dat Burnett ook nog wat onvriendelijke woorden voor zijn manager over had. In ieder geval overhandigde de rechtshander de bal allesbehalve hartelijk.

Van animositeit of irritaties tussen beiden is geen sprake. Alles is volkomen koek en ei. ,,Ik word er moe van dat mensen aan het zoeken zijn of er iets tussen mij en AJ is. Er is wederzijds respect. Ik juich voor hem, hij voor me en samen juichen we voor dit team. Ik hoop dat hij goed presteert.” Zo liet Girardi tegen de Amerikaanse media overkomen dat alles pais en vree is.

Uiteraard hield de werper eenzelfde praatje, zodat de rijen gesloten bleven in het Yankees-kamp. ,,Hij ondersteunt mij altijd”, luidde het politiek correcte antwoord van Burnett. De 34-jarige stak  vervolgens de hand in eigen boezem na de 9-4 nederlaag, toen hij aangaf dat die 61 ballen van zaterdag, inclusief twee wilde worpen, zwaar onder de maat waren. ,,Dit moet veel beter, dat weet ik.”

Girardi verklaarde verder dat hij niet van plan is de wisselvallig presterende pitcher van het roster te halen. ,,Ik verlies nooit het vertrouwen in mijn spelers. We hebben deze jongen nodig om te pitchen. Punt uit. Hij moet kunnen pitchen naar zijn mogelijkheden.”

Dat laatste is nu juist het euvel. Burnett heeft z’n ritme totaal niet kunnen vinden dit seizoen. Dat is al uit zijn 9-10 record te halen. Het is in Yankees-land sowieso zoeken naar goede pitching. Alleen CC Sabathia is van buitencategorie.

De andere werpers in de rotatie worstelen allemaal met het halen van een constant niveau. Wie de andere starters moeten worden in de playoffs is totaal onduidelijk. In ieder geval is Burnett, die in zijn derde jaar zit van zijn vijfjarige contract van 82,5 miljoen dollar, de gebeten hond bij de fans. Voor hen waren zijn prestaties van zaterdag alleen maar meer olie op het vuur.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen