Chargers zijn al verder dan de Cowboys

Door

Felix Jones weet wat hem te doen staat. Lange tijd zagen de Cowboys in hem een talentvolle maar inconsistente “home run hitter”. Iemand die van elke plek op het veld zou kunnen scoren, maar dat lang niet vaak genoeg liet zien. Met het vertrek van Marion Barber naar de Bears is het aan Jones om te laten zien dat hij de nummer één running back in Dallas kan worden. Zondagavond maakte hij een goed begin tegen de San Diego Chargers, maar het was niet genoeg voor de winst. De Chargers wonnen met 20-7.

Jones kreeg de ball zeven keer en legde in totaal 56 yards af. Hij wist de endzone niet te vinden maar liet zien dat hij in zijn vierde seizoen bij de Cowboys misschien eindelijk zal uitgroeien tot meer dan alleen maar een talentvolle runningback.

Jones heeft de fysiek en de snelheid om een belangrijk deel van de aanval van de Cowboys te zijn. Want op alleen Tony Romo, zo bleek ook zondag, kunnen de Cowboys niet leunen. De chargers kunnen dat wél op Philip Rivers.

Ter vergelijking: Romo en zijn evenknie Philip Rivers van de San Diego Chargers stonden ongeveer even lang op het veld. Beiden passten de bal iets meer dan tien keer. Romo gooide twaalf ballen en Rivers elf. Ze zagen allebei acht passes aankomen, maar die van Rivers waren goed voor 92 yards en die van Romo “slechts” voor 58.

Nog belangrijker: één van de passes van Romo die zijn doelwit niet vond eindigde in de handen van Charger safety Eric Weddle. En daar onderscheiden de twee zich. Het risico dat Romo af en toe in zijn passes legt neigt naar het onverantwoorde. Toch wist hij ook één touchdown te gooien naar zijn favoriete doelwit, tight end Jason Witten.

Rivers vond ook één keer de endzone en nam daarna plaats op de bank. Ryan Matthews, die in zijn rookie seizoen niet voldeed aan de torenhoge verwachtingen, speelde een goede wedstrijd. De running back noteerde één touchdown en 35 yards uit zeven balcontacten.

Zie hier de samenvatting tussen de Chargers en Cowboys:

Foto:

Ook leuk om te lezen