Oud Cowboy Casillas praat over verboden middelen

Door

Tony CasillasDeer Antler Spray (een medicijn voor herten) was een veel besproken onderwerp rondom de Super Bowl, maar het staat in schril contrast tot het paardenmiddel waarmee de Dallas Cowboys van 1990 zich bezig hielden. Dit allemaal volgens voormalig defensive tackle Tony Casillas, die in twee van de Cowboys’ Super Bowl teams speelde. Hij vertelde zijn verhaal op radiostation KRLD FM 105.3 en deed een boekje open over een zalf voor paarden wat de spelers in die tijd gebruikten.

DMSO
“Toen ik hoorde over de Deer Antler Spray, zei ik dat dit nog niets was,” vertelde Casillas in het interview. “We gebruikten spul dat DMSO heette. Dat smeren dierenartsen op de spieren van paarden en wij gebruikten het in de kleedkamer.” DMSO is een oplosmiddel dat vaak wordt gebruikt als een plaatselijk verdovingsmiddel. Het verdwijnt vrijwel direct in de huid, en voor mensen kan het serieuze bijeffecten opleveren. Andere ‘medicijnen’ worden bijvoorbeeld op deze manier sneller opgenomen in het lichaam. Volgens Casillas werd het echter gebruikt om vermoeide spieren te behandelen.

Dierenarts
“Je smeert het op de huid op de plek van een spier, en ik garandeer je, binnen 30 minuten voel je je geweldig. Praat me niet over Deer Antler, wij gebruikten DMSO en iedereen kende het. Iedereen wist het.” Deer Antler kwam in het nieuws omdat voormalig Baltimore Ravens linebacker Ray Lewis het zou hebben gebruikt. Het is een verboden substantie. Wat betreft DMSO, wat goed voor het paard was, was ook goed voor de Cowboy. “Ik weet het niet met dat ‘Deer Antler’ spul, maar DMSO was overal te verkrijgen,” zei Casillas op het eind. “De dierenarts kwam gewoon in de kleedkamer.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen