Nuggets verslaan Cavaliers voor negende overwinning op rij

Door

1recap1

Denver Nuggets @ Cleveland Cavaliers 111 – 103
De Denver Nuggets hebben niet echt een ster in hun team, maar we een overall hele goede line-up en een diepe bank. Na een trage start van het seizoen lijken de Nuggets eindelijk het ritme gevonden te hebben. De overwinning tegen Cleveland Cavaliers was alweer de negende op rij. Zoals altijd was er niet een speler die er ver bovenuit stak, maar was het een teamprestatie. Danilo Gallinari werd topscorer met negentien punten en negen rebounds, Kenneth Faried had er zeventien met zeven rebounds. In totaal waren er acht Denver spelers die tien of meer punten scoorde. Bij de Cavaliers was het zoals gewoonlijk Kyrie Irving die zijn team op sleeptouw nam, met zesentwintig punten, zes rebounds en zeven assists was hij de grote man. Alonzo Gee scoorde daarbij nog twintig punten.

Charlotte Bobcats @ Philadelphia 76’ers 76 – 87
Lavoy Allen is een naam die je niet vaak hoort als het om de 76’ers gaat. De tweede jaars forward maakt niet heel veel minuten en heeft daarin weinig impact. De Charlotte Bobcats zullen daar sinds gisteren een stuk anders over denken. Allen scoorde veertien punten en pakte maar liefst tweeëntwintig rebounds. Samen met de twintig punten van Jrue Holiday en de zeventien van Spencer Hawes was dat genoeg voor de overwinning. Erg hoogstaand was het spel niet, maar het was genoeg voor Philidelphia. Ramon Sessions was de beste Bobcat, hij had twintig punten.

Detroit Pistons @ Milwaukee Bucks 105 – 100
De trade van Rudy Gay naar de Toronto Raptors is nog geen twee weken oud, maar toch wordt er al gesproken over winnaars en verliezers. De wedstrijd van de Pistons tegen de Bucks doet vermoeden dat Detroit misschien wel de grootste winnaar is van de trade. Het team kreeg namelijk misschien wel de meest onderschatte point-guard van de NBA tot haar beschikking, Jose Calderon. Tegen Milwaukee scoorde hij drieëntwintig punten en tien assists. Hij liet zijn team beter spelen en zorgde ervoor dat Charlie Villanueva (achttien punten, dertien rebounds) en Greg Monroe (veertien punten, dertien rebounds) boven zichzelf uitstegen. Met een point-guard als Jose Calderon en het talent dat de Pistons in de front-court hebben ziet de toekomst er goed uit.

Golden State Warriors @ Dallas Mavericks 91 – 116
De Golden State Warriors lijken de goede vorm enigszins kwijt te zijn. Het verlies tegen de Dallas Mavericks is de vierde op rij. Een dramatische eerste helft van Golden State was genoeg voor Dallas om te profiteren. Normaal gesproken scoren Klay Thompson en Stephen Curry samen minstens veertig punten, deze keer was het maar negenentwintig. Aan de andere kant waren het de Mavericks die collectief een goede prestatie neerzette. Shaun Marion had zesentwintig punten en elf rebounds. O.J Mayo had negentien punten en negen assists en guard Darren Collison had achttien punten en acht assists. Het is nog geen tijd voor paniek in Oakland, maar ze zakken wel op de ranglijst.

Utah Jazz @ Sacramento Kings 109 – 120
De sfeer bij de Sacramento Kings moet wel eens beter geweest zijn. De franchise wordt misschien verplaatst naar Seattle. Het toptalent Cousins gedraagt zich zelden hoe het hoort en de prestaties zijn dramatisch. Desondanks blijven de fans achter het team staan en dat lieten ze horen in de wedstrijd tegen de Utah Jazz. Veel gezing, veel geschreeuw en veel spandoeken. Of het ervoor zorgt dat het seizoen gered wordt is maar de vraag, maar het hielp in ieder geval wel in deze wedstrijd. De Kings wonnen namelijk. Isaiah Thomas had vijfentwintig punten, Marcus Thornton had er vierentwintig en Jason Thompson scoorde eenentwintig punten. Alec Burks was topscorer bij de Jazz met vierentwintig punten.

Ook leuk om te lezen