Stanford stopt UCLA dankzij sensationele catch

UCLA v Stanford

UCLA (9) was tot gisteren nog ongeslagen, maar PAC-12 rivaal Stanford (13) bracht daar verandering in. Vorige week leed de Cardinal nog een pijnlijke nederlaag tegen Utah, maar in eigen huis werd orde op zaken gesteld en won Stanford met 24-10 van UCLA. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was de touchdown pass richting Kodi Whitfield, die met één hand een pass van Kevin Hogan ving en zo kort na rust de wedstrijd definitief deed kantelen.

UCLA wilde voor het eerst sinds 2005 met zes opeenvolgende overwinningen beginnen, maar was niet opgewassen tegen het fysieke spel van Stanford. Daarnaast konden ze geen manier vinden om Stanford running back Tyler Gaffney te stoppen: hij zou eindigen met 171 rushing yards en twee touchdowns.

Toch had UCLA zijn kansen, want in het laatste kwart was het verschil slechts zeven punten, maar was het de Stanford defense die de wedstrijd op slot gooide. Cardinal safety Jordan Richards onderschepte maar liefst twee passes van UCLA quarterback Brett Hundley, waarbij vooral de laatste interception in de slotfase van doorslaggevend belang was.

Hierna kon Stanford de voorsprong uitbreiden en stelde het zo haar zesde opeenvolgende overwinning op UCLA veilig. Daarnaast is het de veertiende achtereenvolgende overwinning op een team uit California.

Stanford (6-1, PAC 12 4-1) blijft dankzij de overwinning vlak achter Oregon State (6-1, PAC 12 4-0) en Oregon (6-0, PAC 12 4-0). Volgende week gaat Stanford op bezoek bij Oregon State, om twee weken later op een donderdag de Oregon Ducks in eigen huis te ontvangen. UCLA (5-1, PAC 12 2-1) staat in de PAC-12 South divisie nu tweede achter Arizona State (5-2, PAC-12 3-1) en mag het volgende week al in Eugene opnemen tegen de nog ongeslagen Oregon Ducks.