Mizzou droomt van titel na winst op Gators

Door

Florida v MIssouri

Even leken de ongeslagen Missouri Tigers hun titelaspiraties in de ijskast te moeten zetten, maar quarterback Maty Mauk snoerde alle twijfelaars binnen twintig seconden de mond. (14) Mizzou versloeg gisteren rivaal (22) Florida en lijkt daarmee op weg om de grote sensatie in de SEC te worden.

De blessure van starter James Franklin kwam op een slecht moment. Missouri versloeg vorige week nog Georgia, moest deze week aantreden tegen Florida en treft komende week nog South Carolina. Drie gerankte tegenstanders op rij. Als je vaste quarterback dan tegen Georgia uitvalt, lijkt je ploeg met een serieus probleem te zitten. Maty Mauk (foto) knipperde echter geen moment, speelde de overwinning op Georgia knap uit en begon sensationeel tegen Florida.

Mauk marcheerde – nee, bombardeerde – in de opening drive namelijk in slechts twee completed passes zijn Tigers naar de endzone. Na amper twintig seconden de 7-0 al op het bord en een voorproefje van het offensieve succes van Mizzou. Het zou Mauk’s enige TD pass van de wedstrijd zijn, maar de einduitslag 36-17 geeft de verhoudingen goed weer. Zoals ESPN het terecht samenvatte, “No James Franklin, no problem for Missouri.”

De Tigers zijn na zeven duels nog altijd vrij verrassend ongeslagen en ondanks dat ze in South Carolina, Tennessee en Texas A&M nog een aantal stevige opponenten treffen, ligt de weg open voor een plek in de SEC-finale. Zeker nu het afgelopen weekend een aaneenrijging van upsets in college football’s zwaarste conference bleek.

7-0 overall en 3-0 in de SEC, waar eindigt deze reeks voor Mizzou? Als ’t aan receiver L’Damian Washington ligt duurt het nog wel even voort: “Ik zei tegen coach Pinkel, laten we stoppen met te praten over bowls in het algemeen. Tijd om te praten over de BCS, tijd om te praten over de nationale titel.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen