Tennessee verslaat South Carolina, Auburn klopt Texas A&M

Auburn v Texas A&MZaterdag was een dag vol verrassingen in de SEC. We pikken er nu even twee uit, maar lees meer over alles wat er gebeurt in het college football op deze site. De Tennessee Volunteers zorgden voor de grootste verrassing door de [12] South Carolina Gamecocks te verslaan. De laatste keer dat de Volunteers wonnen van een ranked tegenstander was in 2009. Toen wonnen ze van, u raadt het al, de Gamecocks. De Auburn Tigers [24] ontdoen zich in het vierde kwart van Johnny Manziel en de [7] Aggies.

South Carolina @ Tennessee 21-23

Als South Carolina speelt, dan zijn alle ogen gericht op impact player Jadeveon Clowney. De ster in de verdediging van de Gamecocks is de favoriet als nieuwe number one pick  in de komende NFL Draft, en liet dat zaterdag ook zeker zien.

We vallen binnen bij het begin van het tweede kwart. Quarterback Connor Shaw, misschien wel één van de meest onderschatte QB’s in de SEC, werpt de bal naar Damiere Byrd. Een 76-yard touchdown pass zorgt voor een 7-3 voorsprong voor de Gamecocks. Acht minuten later zijn de rollen compleet omgedraaid. De Tennessee Vols hebben inmiddels twee touchdowns gescoord. De ruststand is 7-17. Het derde kwart is nog niet begonnen of Shaw gooit zijn eerste (!!) interception van het seizoen. Veel maakt het niet uit want de Gamecocks pakken de leiding via running TD’s van Mike Davis en Connor Shaw.

We schakelen door naar de laatste twee minuten van het vierde kwart, Tennessee is genaderd tot op 1 punt, 21-20. Connor Shaw is inmiddels uitgevallen met een knieblessure. Vols’ quarterback Worley vindt freshman receiver Marquez North, die met één hand de basis legt voor de overwinning van Tennessee. Kicker Mike Palardy maakt de winnende fieldgoal.

Auburn @ Texas A&M 45-41

Johnny Manziel

Een andere verrassing was de overwinning van [24] Auburn op [7] Texas A&M. Johnny Manziel & Co. kropen vorige week tegen Ole Miss nog door het oog van de naald, maar normaal gesproken zouden de Aggies moeten winnen van Auburn.

Niets bleek minder waar, want Auburn revancheerde zich voor de 63-21 nederlaag van vorig seizoen tegen Texas A&M. Manziel (454 yards, 2 interceptions) zelf gooide vier touchdowns, allemaal naar Mike Evans, en deed met een 1-yard rush zelf ook nog een duit in het zakje. Maar de onervaren defensie van de Aggies was in deze wedstrijd de zwakke schakel. De Tigers, aangevoerd door Nick Marshall, scoorden drie touchdowns in het vierde kwart. Met minder dan twee minuten te gaan, scoorde Tre Mason de winnende TD.

Foto’s: Getty Images