NBA Recap (26): Heat verslaan Spurs na comeback

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 26.

Golden State Warriors at Cleveland Cavaliers 105-95

David Lee scoorde 13 van zijn 29 punten in het vierde kwart en leidde zijn Golden State Warriors (5-8 record) langs de Cleveland Cavaliers. De kleine man Nate Robinson droeg zijn steentje bij met 17 punten. Monta Ellis eindigde de wedstrijd met een gehavende neus en een bebloed shirt toen hij ‘per ongeluk’ tegen een elleboog aan liep van Anderson Varejao.

Charlotte Bobcats at Orlando Magic 89-96

De Orlando Magic versloegen de Charlotte Bobcats, maar de zege kwam niet eenvoudig tot stand. Dwight Howard was goed voor 25 punten en 17 rebounds voor de Magic die de hulp nodig hadden van hun role players. Hedo Turkoglu (15 punten) en Von Wafer (13 punten) maakten belangrijke scores in het vierde kwart om afstand te nemen van de Bobcats.

San Antonio Spurs at Miami Heat 98-120

De Miami Heat misten opnieuw Dwyane Wade en dat leek ze te gaan opbreken tegen de San Antonio Spurs. De bezoekers namen een voorsprong van 17 punten mee in het derde kwart, maar toen kwam Miami op stoom. De ploeg van coach Eric Spoelstra scoorden 39 punten in het derde kwart en boekten uiteindelijk een eenvoudige 120-98 overwinning. Lebron James noteerde 33 punten en 10 assists en Chris Bosh was goed voor 30 punten en 8 rebounds voor de Heat die een einde maakten aan een 3-game losing streak.

Phoenix Suns at Chicago Bulls 97-118

Ook voor de zesde keer dit seizoen bleven de Chicago Bulls ongeslagen in de eigen United Center. De Phoenix Suns werden met 118-97 verslagen, dankzij 31 punten van Carlos Boozer. De Bulls konden opnieuw niet beschikken over hun sterspeler Derrick Rose.

Detroit Pistons at Houston Rockets 80-97

Big man Samuel Dalembert speelde voor de vierde keer in vijf wedstrijden, maar wist op routine de Houston Rockets te helpen om de Detroit Pistons te verslaan. Dalembert was goed voor 14 punten en 12 rebounds voor de Rockets die de vierde overwinning op rij boekten.

Denver Nuggets at Milwaukee Bucks 105-95

Rudy Fernandez miste de wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks vanwege een achilles blessure. Geen probleem voor de Nuggets. Corey Brewer nam zijn rol over en scoorde 22 punten vanaf de bank en leidde Denver naar een 105-95 overwinning in Milwaukee. Brandon Jennings was goed voor 30 punten en 6 assistst voor de Bucks.

Los Angeles Clippers at Utah Jazz 79-108

Salt Lake City lijkt dit seizoen een onneembare vesting. De Utah Jazz boekten afgelopen dinsdag hun zevende overwinning in acht thuiswedstrijden. De Los Angeles Clippers werden helemaal zoek gespeeld. Paul Millsap scoorde 20 punten voor de Jazz en hield Blake Griffin, zijn directe tegenstander, op 10 punten en 11 rebounds.