Olympisch Dagboek (2) – Gemiddeld 27 punten is prima

Door

Sport Amerika volgt het olympisch basketbaltoernooi op de voet. Recaps, nieuwtjes en natuurlijk andere, wat meer irrelevante, zaken. Tot en met de finale lees je alles in het olympisch dagboek. Dag 2: Gemiddeld 27 punten is prima.

De eerste dag van het olympisch basketbaltoernooi zit erop. Drie individuele prestaties sprongen in het oog.

Eerst was het Yi Jianlian die in zijn eentje Spanje een lastige avond leek te bezorgen. De speler van Dallas Mavericks speelde sterk en noteerde dertig punten. Het mocht niet baten, want zoals verwacht was het Spaanse team een maatje te groot voor de individuele kwaliteiten van Yi.

Vervolgens vierde Andrei Kirilenko zijn terugkeer in de NBA bij de Timberwolves met maar liefst 35 punten -op 14 van 17 schoten- tegen Luol Deng en Groot-Brittannië.

Tot slot was Luis Scola voor de Argentijnen op dreef. Tegen Litouwen legde de speler, die deze maand de Houston Rockets verruilde voor de Suns in Phoenix, 32 punten in het netje, gaf ook nog 4 assists en pakte 5 rebounds.

Voor zover je na één duel iets kan zeggen over de kracht van de diverse teams, lijken Rusland en Argentinië de kandidaten die Team USA en Spanje gaan vergezellen in de halve finales van het toernooi. Zoals gezegd, het is nog vroeg, maar de Argentijnen wonnen overtuigend van concurrent Litouwen en zag die andere concurrent Frankrijk pijnlijk kansloos verliezen van de VS. Rusland was in groep B onder aanvoering van Kirilenko veel te sterk voor Groot-Brittannië. Maar zowel de Russen als de Spanjaarden moeten uitkijken voor Brazilië (dat moeizaam won van Australië), dat op een goede dag wel voor een verrassing kan zorgen.

Nog één ding. Een vriendelijk verzoek aan alle mannetjes van de media om in het vervolg van het toernooi echt te stoppen met die vergelijkingen tussen dit Team USA en dat Dream Team uit 1992. De vraag of de huidige groep die uit ’92 zou verslaan is de meest irrelevante van allemaal. Ook al zou dat zo zijn, de impact van dat team uit 1992 was ongekend en zal nooit, maar dan ook nooit, worden geëvenaard. En die 40+ punten verschil ook niet.

En ach, als dit Team USA de wedstrijden met gemiddeld 27 punten verschil wint, is dat ook best prima. Als James Harden en co er dan af een toe een dunk als deze tussendoor gooien, zullen wij niet klagen.

Ook leuk om te lezen