NBA Off-season Preview: Los Angeles Lakers

Door

Portland Trail Blazers v Oklahoma City Thunder

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Los Angeles Lakers.

Terugblik 2014/2015
Het afgelopen seizoen was er voor de Lakers één om snel te vergeten. De ene na de andere speler raakte langdurig geblesseerd. Het blessureleed, in combinatie met gebrek aan kwaliteit, resulteerde in slechts 21 overwinningen, tegenover 61 nederlagen; het slechtste record uit de geschiedenis van de roemruchte club ooit.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Kobe Bryant
Nick Young
Julius Randle
Ryan Kelly
Robert Sacre (volledig ongegarandeerd)
Tarik Black (volledig ongegarandeerd)
Jabari Brown (volledig ongegarandeerd)
Jordan Clarkson (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Jordan Hill (team option)
Jeremy Lin (unrestricted)
Carlos Boozer (unrestricted)
Ed Davis (player option)
Wesley Johnson (unrestricted)
Ronnie Price (unrestricted)
Wayne Ellington (unrestricted)
Vander Blue (restricted)

Draftkeuzes
# 2
# 27
# 34

Zomerse Focus
1) Draften center
2) Hercontracteren Ed Davis
3) Versterken met starting small forward via free agency

Jarenlang behoorden de Lakers tot de beste ploegen van de NBA, wat onder meer kwam door legendarische centers, zoals Abdul-Jabbar, Chamberlain en O’Neal. Afgelopen seizoen presteerde de ploeg uit Los Angeles ondermaats, wat deels te verklaren is door een Lakers onwaardige startende center (Hill). Hoogste tijd voor een nieuwe center, die door de tweede keuze in de draft overigens op een presenteerblaadje ligt: Karl-Anthony Towns of Jahlil Okafor. Om de rookies van 2014 (Randle) en 2015 af te lossen, dient het contract van de interessante Ed Davis, die waarschijnlijk zijn spelersoptie niet zal lichten, verlengd te worden. Vervolgens zal er gezocht worden naar een nieuwe sharpshooting SF, zoals Danny Green, Wesley Matthews of J.R. Smith.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Lakers

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen