Thunder in Game 7 te sterk voor Grizzlies

Door

In de eerste Game 7 van deze NBA Playoffs hebben de Oklahoma City Thunder ze weten te plaatsen voor de finale van de Western Conference. In eigen huis waren de Thunder in het beslissende duel met 105-90 te sterk voor de Memphis Grizzlies.

Voor de als achtste geplaatste Grizzlies kwam door de nederlaag er een eind aan het playoff-sprookje. In de eerste ronde had de ploeg van coach Lionel Hollins nog verrassend met 4-2 de San Antonio Spurs, het beste team van de Western Conference gedurende het reguliere seizoen, aan de kant gezet.

Zondag bleek er niemand Kevin Durant te kunnen stoppen. De Thunder-forward nam zijn team bij de hand met maar liefst 39 punten.

Daarnaast bleek ook Durant’s maatje Russell Westbrook in bloedvorm. Hij kwam met 14 punten, 14 assists en 10 rebounds tot zijn eerste triple-double in een playoff-wedstrijd ooit.

Met deze prestatie schaart Westbrook zich in illuster rijtje. De laatste speler die in een Game 7 in de playoffs een triple-double scoorde was Scottie Pippen. In 1992 deed Pippen dit voor de Chicago Bulls in een duel tegen de New York Knicks.

Waar in Game 6 Zach Randolph nog goed was geweest voor 30 punten, kwam hij zondag ‘slechts’ tot 17 punten. Toch toonde Randolph na afloop een waardig verliezer.

,,Hoe Kevin (Durant,red.) vanavond speelde was echt fantastisch. Hij is een unieke speler en in mijn ogen ook één van de beste in de NBA,” stelde Z-Bo. ,,Ik kan het nu de serie afgelopen is ook wel gewoon zeggen: Hij is een van mijn favoriete spelers in de NBA. Ik denk dat hij dit team nog veel verder kan brengen.”

Komende dinsdag nemen de Thunder het in het eerste duel in Dallas op tegen de Mavericks om een plek in de NBA Finals. Het is voor de ploeg uit Oklahoma City te hopen dat ze het dan beter doen dan in het reguliere seizoen, want daarin verloren de Thunder twee van de drie ontmoetingen tegen de Mavs.

Zie hier de samenvatting tussen de Grizzleis en de Thunder:

Foto: media.kansas.com

Ook leuk om te lezen