Knicks verrassen, Raptors onderuit

ZONDAG 24 FEBRUARI

KNICKS WINNEN EINDELIJK WEER IN EIGEN HUIS
De New York Knicks hebben na 18 thuisnederlagen op rij weer eens gewonnen. Het was de eerste winstpartij in Madison Square Garden sinds 1 december. Slachtoffer van de Knicks waren dit keer de mannen van Gregg Popovic. De San Antonio Spurs werden met 130-118 verslagen. De Knicks domineerden de hele wedstrijd. De grootste voorsprong was halverwege het derde kwart, toen er een verschil van 23 punten op het scorebord stond.
De mogelijke reden voor het verlies was het gebrek aan driepunters. De Spurs  schoten er maar 6 in uit 24 pogingen.
Grote man aan de kant van de Knicks was Damyean Dotson. Hij was in ruim 36 minuten goed voor 27 punten en 5 rebounds. Hij deed het niet alleen want vijf andere spelers behaalden 10 of meer punten. Kevin Knox, Dennis Smith Jr. en Emmanuel Mudiay haalden allemaal 19 punten. Knox had daarbij 10 rebounds en Smith Jr had maar liefst 13 assists. Mitchell Robinson was vanaf de bank goed voor 15 punten en 14 rebounds.
Aan de kant van de Spurs sprong er maar een man uit: DeMar DeRozan. De shooting guard was goed voor 32 punten en 9 rebounds maar had niet genoeg hulp van zijn teamgenoten.
De winst van de Knicks komt de franchise niet heel goed uit. Ze zijn in strijd met de Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers en de Phoenix Suns om één van de drie slechtste records van de NBA te hebben. Dit voor een goede uitgangspositie op de eerste draft pick van aankomende zomer.
Door het verrassende verlies van de Spurs liggen de plekken vijf tot en met tien nog steeds voor het oprapen in de Western Conference.
RAPTORS ONDERUIT TEGEN MAGIC
De Raptors weten ook weer wat verliezen is. In de thuiswedstrijd tegen de Orlando Magic werd met 113-98 verloren. Het was de eerste nederlaag na zeven gewonnen wedstrijden voor de mannen van Nick Nurse. Ook in deze wedstrijd was een team telkens de bovenliggende. De Magic leidde na een kwart met 25-15 en breidden dat gestaag uit. De grootste voorsprong was in garbage time in het vierde kwart: 20 punten. Hierna liet Magic het lopen en wonnen ze alsnog met 15 punten verschil.
Bij Orlando was de All-star center Nikola Vucevic goed voor 23 punten en 12 rebounds. De topscoorder van de wedstrijd was Terrence Ross. Hij kwam vanaf de bank en scoorde 28 punten en pakte 9 rebounds.
Bij de Raptors was Kawhi Leonard niet aanwezig. Kyle Lowry en Pascal Siakam waren allebei goed voor een double-double. Lowry had 19 punten, 10 assists en 4 steals, Siakam was goed voor 10 punten en 11 rebounds. Verder was aanwinst Marc Gasol goed voor 16 punten, 5 assists en 5 rebounds.
NUGGETS WINNEN GEMAKKELIJK
De Denver Nuggets beleefden een makkelijke avond in eigen huis. De Nuggets wonnen met maar liefst 27 punten verschil: 96-123. Ook de Nuggets begonnen sterk aan de wedstrijd en keken niet meer terug. Elk kwart werd gewonnen, maar in het derde kwart werd het verschil gemaakt en scoorden ze 12 punten meer dan de Clippers: 21-33.
De startende spelers van de Clippers scoorden maar 38 punten, waarvan Danilo Gallinari er 19 had. De productie moest dus vanaf de bank komen. Zoals te verwachten viel, was Lou Williams wel op dreef met 24 punten. Van achter de driepuntlijn was hij minder. De shooting guard schoot slechts 1-uit-5 van afstand raak. De Clippers gezamenlijk scoorden er maar 3 uit 21 pogingen.
Bij de Nuggets ging het iets beter. NikolaJokic en Paul Millsap hadden meer punten dan de vijf starters van de Clippers samen: 43 om 38. Ook pakten ze allebei 16 rebounds en 3 steals. Verder waren Jamal Murray en Gary Harris ook goed bezig met 16 en 14 punten.
Door de winst blijven de Nuggets meedoen in de top van het westen, met maar een wedstrijd achterstand op de Warriors. De Clippers moeten constanter worden om zekerheid te houden in de race om de playoffs, waar ze nu 8e in staan

(Cover foto: FOX Sports Phillipines)