NBA-legende Bill Russell (79) opgepakt op vliegveld

Door

San Antonio Spurs v Miami Heat - Game 7Vijfvoudig MVP en elfvoudig NBA-kampioen Bill Russell (79) is woensdagavond op het vliegveld van Seattle opgepakt omdat hij een geladen geweer bij zich droeg tijdens de beveiligingscheck. De Celtics-legende kwam er niet mee weg en mocht het op het politiebureau haarfijn uitleggen.

Russell heeft weliswaar een vergunning om een wapen te dragen, maar tijdens de beveiligingscheck op een luchthaven is dat geen slim idee. De Hall of Famer, aan wiens naam de MVP-trofee sinds 2009 gelinkt is, mocht zodoende wat uurtjes doorbrengen in de verhoorkamer. Zijn wapen werd in beslag genomen, waarna ze de legende lieten gaan. Tevens wacht hem nog een geldboete.

Kampioenenmaker
De carrière van Russell kende slechts één team: de Boston Celtics. Van 1956 tot 1969 maakte hij deel uit van het team, waarmee ze in dertien seizoenen elf keer het kampioenschap pakten. De laatste drie jaar fungeerde hij zelfs als speler-coach. Gedurende die jaren scoorde hij gemiddeld 15 punten en pakte ruim 22 (!) rebounds per wedstrijd.

Geflopte coach
Na zijn actieve loopbaan werd hij coach van de Seattle Supersonics, zonder veel succes. In 1987-1988 probeerde hij het nog een jaar bij de Sacramento Kings, maar ook dat team kreeg hij niet aan de praat. Afgelopen februari maakte Bill Simmons een mooi interview met Russell over zijn NBA-loopbaan, genaamd Russell’s House.


Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. RJ Kraft 9 jaar ago

    Dan ben je toch helemaal gek geworden?

  2. Oebele 9 jaar ago

    Only in the States. 😉

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen