Carmelo Anthony: ‘We steunen Mike voor 100 procent’

Door

Mike D’Antoni zit met z’n handen in het haar. Hij krijgt zijn New York Knicks aanvallend maar niet aan de praat. Hierdoor is de zaag al hoorbaar die zijn stoelpoten onder hem vandaan moet krijgen. Maar zijn spelers verklaren niets te willen weten van een mogelijk naderend ontslag van de man die technisch eindverantwoordelijk is.

,,We steunen Mike voor de volle 100 procent. Hij is hier met ons en wij zijn er met hem en vandaar uit gaan we verder”, was het krachtige statement van Carmelo Anthony.

Wat zijn basketbaltroepen betreft, staat de hoofdcoach dus niet ter discussie. Ook al wisten de Knicks slechs twee wedstrijden van de laatste elf partijen in winst om te zetten. Vannacht wonnen ze gemakkelijk van het eens zo stoere maar momenteel armtierige Detroit. Hoewel daarmee het record naar 8-13 is gegaan, blijft de start van het seizoen teleurstellend voor New York.

Inderdaad, ze hebben momenteel een verrekijker nodig om naar een playoffplaats te kijken. Dat moet een bittere pil zijn voor de Knickerbockers die zich met de komst van Tyson Chandler sterker moeten hebben gewaand dan in 2011; toen voor het eerst in zeven jaar weer eens de postseason werd gehaald.

Zelf verklaart de Knicks-coach, wiens contract in de zomer afloopt, niet met z’n netelige situatie bezig te zijn. New York moet de zoete smaak van het winnen weer gaan proeven. Dat is zijn prioriteit. Het heeft geen zin om zich zorgen te maken of bijvoorbeeld Phil Jackson nu losgerukt kan worden van het schrijven van zijn memoires (Eleven rings).

Maar het roer moet wel snel om. Lees: als de sodemieter moet de zegekar gaan rollen. ,,Dit geeft ons geen goed gevoel”, verklaarde Amar’e Stoudemire. ,,De bedoeling is dat we mee kunnen dingen naar een kampioenschap. Momenteel liggen we niet op schema, dus moeten we gewoon beter worden. Ik weet dat het een lang seizoen is, maar we moeten niet met smoesjes komen. We moeten nu gaan winnen en het maakt niet uit hoe we dat doen.”

Zelf hebben de spelers het gevoel dat het tij – zeker in offensief opzicht – zal keren. ,,Mijn gevoel zegt dat we zeker alle puzzelstukken hebben. Hij is alleen nog niet gelegd. Dat is een proces”, aldus Chandler.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen