NBA Recap (1): Thunder verliezen ook

Door

 

Net dat ik een pleidooi wilde houden om het NBA seizoen met onmiddellijke ingang te beëindigen en een finale te houden tussen de Miami Heat en de Oklahoma City Thunder, raken beide ploegen afgelopen maandag hun ongeslagen status kwijt. De Dallas Mavericks waren in eigen huis met 100-87 te sterk voor de Thunder dankzij Dirk Nowitzki (26 punten) en een aggressief ogende Vince Carter (14 punten) vanaf de bank.


Ach, het is slechts één nederlaag. Ik zie de Heat en de Thunder nog altijd als de twee beste ploegen in de NBA. Uitstekend in het lopen van breaks, bezitten over spelers die een wedstrijd kunnen beslissen en hebben een brede selectie. Het moet heel raar gaan lopen als de Heat en de Thunder niet de NBA Finals gaan halen.

Overige uitslagen van maandag

De Phoenix Suns versloegen de Golden State Warriors met 102-91 dankzij 21 punten en 9 assistst van veteraan Steve Nash. Rookie Markieff Morris liet zich gelden met 16 punten en 9 rebounds vanaf de bank. Ray Allen noteerde 27 punten voor de Boston Celtics in de 100-92 overwinning op de Washington Wizards.

De Detroit Pistons gaan door met winnen in eigen huis. Na de Indiana Pacers moesten nu de Orlando Magic eraan geloven: 89-78. Ben Gordon was de grote man met 26 punten en 6 assists. Over de Pacers gesproken. Die hadden geen kind aan de New Jersey Nets. Paul George noteerde 21 punten in de 108-94 overwinning. De ploeg van coach Frank Vogel staat op een knappe tweede plaats in de Eastern Conference.

De Toronto Raptors boekten een knappe 90-85 overwinning tegen de New York Knicks. José Calderon deelde 12 assists uit in de Madison Square Garden. De Minnesota Timberwovels waren in eigen huis te sterk voor de San Antonio Spurs. Kevin Love eindigde de wedstrijd met 24 punten en 15 rebounds. Spurs’ Manu Ginobili liep een breuk in zijn hand op.

De Denver Nuggets verbeterden hun record naar 4-2 dankzij een 91-86 overwinning op de Milwaukee Bucks. De Nuggets waren veel te sterk in het vierde kwart en hadden in Danilo Gallinari de topscorer in huis met 21 punten en 10 rebounds. De Utah Jazz zijn nog altijd ongeslagen in Salt Lake City. De New Orleans Hornets werden met 94-90 aan de kant gezet. Al Jefferson was de gevierde man met 22 punten en 6 rebounds.

Foto: wikimedia commons.

Ook leuk om te lezen