Bosh, Heat na ‘drie verlengingen’ voorbij Hawks

Door

 

De Miami Heat hebben in dit prille seizoen slechts één keer een nederlaag geleden, tegen de Atlanta Hawks. Beide ploegen stonden afgelopen donderdag weer tegenover elkaar. De Heat wilden zich revancheren, maar moesten dat wel doen zonder de inbreng van Dwayne Wade (voet) en Lebron James (enkel). Nu moest Chris Bosh de kar gaan trekken in Atlanta. Geen probleem, moet hij hebben gedacht.

Overtime één: De Hawks hebben een 92-88 voorsprong met nog 12 seconden te gaan in het vierde kwart. Shane Battier neemt de bal in, Chris Bosch komt vrij via een screen en krijgt de bal voor een eenvoudige score: 92-90. Er wordt snel een fout gemaakt op Joe Johnson die vrije worpen mag gaan nemen. Johnson benut er slechts één, waardoor Miami nog de kans krijgt om er een verlenging uit te slepen. Mario Chalmers dribbelt op de kop, maakt een fake en passt de bal naar Bosh voor de driepunter: swizzz. Overtime! Wade en James gaan uit hun dak (kijk nou uit voor die enkel).

Overtime twee: We gaan naar een tweede verlenging als Hawks’ speler Josh Smith de stand op 99-99 brengt met een verre jumper vanuit de hoek. De bezoekers nemen direct een voorsprong, maar de Hawks vechten zich terug tot 107-107 na een tip-in van Al Horford. De Hawks komen zelfs op voorsprong na de score van Marvin Williams met nog 39 seconden te gaan op de klok. Chalmers maakt weer gelijk met twee rake vrije worpen, nu heeft Atlanta de kans om de wedstrijd te beslissen.

Overtime drie: Joe Johnson gaat naar de basket, maar wordt geblokt door Battier. We gaan naar een derde verlenging. Chalmers opent de score met een driepunter en voegt daar later nog een layup aan toe. Het verzet van de Hawks is gebroken. De Heat verslaan de Hawks met 116-109, dankzij 33 punten en 14 rebounds van Chris Bosh en 29 punten van Mario Chalmers. Bosh moest de ploeg bij de hand nemen, zonder Wade en James, en deed dat. Het is niet langer The Big Two and Chris Bosh in South Beach. Het is The Big Three.

Foto: wikimedia commons.

Ook leuk om te lezen