NBA 30-in-30 | New York Knicks: geen Zion, wel Barrett in NY

NBA 30-in-30 | New York Knicks: geen Zion, wel Barrett in NY

Door

NBA 30-in-30: New York Knicks: geen Zion, wel Barrett in New York

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij en dus is het tijd voor de SportAmerika 30-in-30. We trappen af met de New York Knicks, het minst presterende team van afgelopen seizoen. Er is veel gebeurt en verandert in New York, maar Zion Williamson is daar geen onderdeel van. Tot frustratie van veel fans in New York.


OFFSEASON


Tijdens de NBA Draft van 2019 was het de bedoeling dat New York de eerste pick zou hebben en ze Zion Williamson naar The Big Apple zouden halen. Het pakte helaas voor de Knicks een beetje anders uit. De Pelicans gingen er tijdens de Draft Lottery met de eerste pick vandoor. New York moest het zelfs doen met de derde pick in de 2019 NBA Draft. Met deze pick was het eigenlijk al heel snel duidelijk wie er gekozen zou worden: R.J. Barrett. De shooting guard van Duke kan ook naar small forward en zal vanaf het begin waarschijnlijk meteen in de basis moeten gaan presteren. Want een echte shooting guard voor de toekomst is er nog niet.

In de tweede ronde werd (zo bleek na de Summer League) een under de radar pick gemaakt die misschien wel eens goed zou kunnen gaan uitpakken: Ignas Brazdeikis. De small forward van Michigan gaat waarschijnlijk vanaf de bank wel zijn minuten maken komend seizoen. De draft was een succes, maar het was maar een klein onderdeel van het offseason. De slag moest geslagen worden tijdens free agency.

FREE AGENCY

Tijdens free agency werd echter al snel duidelijk dat de grote namen niet naar New York zouden komen. In ieder geval niet naar de Knicks. Kyrie Irving en Kevin Durant, de twee grote namen die de Knicks op het oog hadden, gingen naar de rivaal: de Brooklyn Nets. Daardoor moest het plan der campagne al snel aangepast worden. Tijdens de zomer besloten de Knicks heel veel spelers voor twee jaar vast te leggen. Op het eerste oog lijkt dat niet zo verstandig. Even later werd wel duidelijk waarom de ploeg uit New York dit gedaan heeft.

Spelers als Julius Randle, Bobby Portis, Reggie Bullock, Taj Gibson, Marcus Morris en Wayne Ellington hebben namelijk allemaal een team optie of non guaranteed geld voor na de zomer van 2020. Daardoor kan New York flexibel blijven en tegelijkertijd een acceptabel team neerzetten voor komend seizoen. Als New York in de zomer van 2020 dan spelers zien waar ze interesse in hebben, kunnen ze een paar huidige contracten verbreken. Dan ligt de financiële weg vervolgens open om in 2020 toe te slaan. Zien ze die niet, dan lichten ze gewoon de opties van de spelers die nu onder contract staan zodat ze eventueel in 2021 alsnog op de markt kunnen toeslaan.

De Knicks-fans zullen het voorlopig dus met aanwinsten als Randle, Portis, Bullock, Gibson en Ellington moeten doen. Zeker geen slechte spelers en zeker genoeg ervaring. Maar kwalitatief gezien niet de injectie waar de organisatie en de fans vooraf op hadden gehoopt.


SELECTIE


Ook dit seizoen is de kans redelijk groot dat de Knicks de playoffs niet zullen halen. Het team is echter kwalitatief gezien wel verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. Daarnaast herbergt de selectie ook een stuk meer ervaring en is de selectie een stuk breder. Op point guard hebben de Knicks drie opties: Dennis Smith Jr, Frank Ntilikina en Elfrid Payton. Momenteel lijkt Dennis Smith Jr de voorkeur te hebben vanwege zijn upside. Naast Dennis Smith Jr lijkt R.J. Barrett de beste optie. Het duo zou de komende jaren zo maar eens het backcourt van de Knicks kunnen gaan vormen. Beide spelers zijn in ieder geval nog jong en barsten van het talent.

Aan de zijkanten gaan Kevin Knox en Julius Randle normaal gesproken starten. Kevin Knox is de toekomst van de Knicks op small forward en lijkt op basis daarvan zijn basisplek verovert te hebben. Het is de bedoeling dat Knox samen met Dennis Smith en R.J. Barrett het raamwerk voor de toekomst gaat zijn. Op power forward is er wat minder zekerheid. Julius Randle lijkt op basis van zijn fantastische 2018-19 seizoen die plek af te dwingen. Met Taj Gibson, Bobby Portis en Marcus Morris zijn er echter andere (en ervarenere) opties beschikbaar.

De center-positie is helemaal voor Mitchell Robinson. Achter hem zal New York een beetje small-ball moeten gaan spelen. De optie achter hem zijn namelijk niet bijzonder goed of echte centers.


CONCLUSIE


De New York Knicks zullen niet honderd procent tevreden zijn over hun offseason. Zion Williamson werd niet gedraft en de grote namen in Free Agency kwamen niet. Het positieve is dat R.J. Barrett wel NBA-ready lijkt en het back-up plan uitstekend lijkt uitgevoerd te zijn. Er staat een prima selectie met een gezonde mix van talent en ervaring. Daarnaast is ook de breedte van de ploeg erg versterkt. Waarschijnlijk gaat dit er nog niet voor zorgen dat de playoffs gehaald worden, maar de toekomst ziet er in ieder geval rooskleuriger uit dan voorheen.

Voorspelling: 30-52

1 Reactie
  1. Matteo 3 jaar ago

    Gaan geen potten breken, maar volgens mij gaat deze ploeg wel een leuke watch zijn af en toe. Keep it up, guys.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen