College Football Bowl Season: een update

Door

Miami v Nebraska

Het college football bowl seizoen is in volle gang. Dagelijks zijn er bowl wedstrijden waarin mooie prijzen zijn te winnen voor Amerika’s beste football-scholen. Sport Amerika praat je bij!

Broncosboise state win
Op 23 december hadden de Boise State Broncos in de Poinsettia bowl geen kind aan Northern Illinois. Boise State, waar de afgelopen jaren de Nederlanders Geraldo Boldewijn, Ricky Tjong-A-Tjoe en Cedric Febis zijn afgestudeerd, kwam tegen het einde van het eerste kwart op 21-0. Hiermee was de wedstrijd al snel zo goed als gespeeld. Grote man bij de Broncos was sophomore runningback Jeremy McNichols. Hij sprokkelde 189 yards en 3 touchdowns bijeen. Eindstand: 55-7.

Sneeuwstorm
Zaterdag 26 december namen de Miami Hurricanes het in de Sun bowl op tegen de Washington State Cougars. De Hurricanes hadden zichzelf voor de gelegenheid beter ‘Blizzards’ kunnen noemen. Ondanks dat de wedstrijd in het doorgaans warme Texas werd gespeeld, vond de wedstrijd namelijk plaats in een hevige sneeuwstorm. Washington State won de wedstrijd met 20-14. Cruciaal was de interceptie van Shalom Luani eind vierde kwart. Na deze onderschepping kreeg Miami de bal niet meer terug en kon Washington State de eerste bowlwinst sinds 2003 gaan vieren.

Foster Farms bowl
Tevens op zaterdag 26 december, kreeg het toch al teleurstellende seizoen van UCLA een dito einde. In Santa Clara (CA) ging de Foster Farms bowl naar de Nebraska Cornhuskers: 37-29. Nadat UCLA vroeg in de wedstrijd op een 21-7 voorsprong kwam, maakte Nebraska de daaropvolgende 30 punten. UCLA deed iets terug, waardoor het tegen het einde van de wedstrijd toch nog even spannend leek te worden. Laat in het vierde kwart maakte Cornhuskers safety Chris Jones echter een interceptie waarmee aan alle onzekerheid een einde kwam.

Overige uitslagen:

Bowl Teams Uitslag
Miami Beach Bowl Western Kentucky – USF 45-35
Potato Bowl Akron – Utah State 23-21
Marmot Boca Raton Bowl Toledo – (24) Temple 32-17
GoDaddy Bowl Georgia Southern – Bowling Green 58-27
Popeyes Bahamas Bowl Middle Tennessee – Western Michigan 31-45
Hawaii Bowl San Diego State – Cincinnati 42-07
St. Peterburg Bowl UConn – Marshall 10-16
Heart of Dallas Bowl Washington – Southern Miss 44-31
Pinstripe Bowl Indiana – Duke 41-44
Independence Bowl Tulsa – Virginia Tech 52-55
Military Bowl Pittsburgh – (21) Navy 28-44
Quick Lane Bowl Central Michigan – Minnesota 14-21

 

Foto 1: Getty Images/Archief
Foto 2: Boise State Football twitter

Ook leuk om te lezen