Opnieuw leukemie vastgesteld bij Sager

Door

Nebraska v Baylor

Er is opnieuw leukemie gevonden in het lichaam van Craig Sager, de kleurrijke verslagever die al ruim 32 jaar interviews vanaf de zijlijn verzorgt voor Turner Sports. Zijn zoon Craig Sager Jr. bracht het verdrietige nieuws vandaag naar buiten via Twitter.

Sager keerde 5 maart jongstleden terug op televisie als interviewer tijdens het NBA-duel tussen de Chicago Bulls en Oklahoma City Thunder. Hij was sinds april 2014 van de buis verdwenen om het gevecht aan te gaan tegen de ernstige vorm van bloedkanker. Bij zijn terugkeer werd gesteld dat de strijd zo goed als zeker gewonnen was. Helaas gaat het gevecht toch door, maar de familie toonde zich optimistisch over de kansen op genezing. In het statement op Twitter schreef de familie:

“Sager Sr. vecht tegen nieuw obstakels, maar in tegenstelling tot de eerste keer zijn we er op tijd bij en ligt er een duidelijk plan van aanpak klaar”

Sager was ook tijdens het NCAA Tournament veelvuldig op de beeldbuis, maar is sinds de terugkeer van leukemie per direct gestopt met zijn werkzaamheden De komende tijd zal de flamboyante presentator opnieuw een serie chemokuren ondergaan ter behandeling van de ziekte. We wensen Sager heel veel sterkte toe en hopen hem snel weer aan het werk te zien. Hier een overzicht van enkele bekendheden die America’s sideline reporter een hart onder de riem steken op Twitter onder de vermelding van #SagerStrong.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen