Knicks verslaan Spurs, Minnesota pakt de winst in Denver

Door

1recap1

San Antonio Spurs @ New York Knicks

San Antonio ging met een winststreak van 7 wedstrijden richting het Madison Square Garden in NYC, in de hoop er 8 van te maken. Maar de wedstrijd verliep anders dan de Spurs hadden gehoopt, het werd 100-83. Het verlies is natuurlijk al een tegenvaller, maar daar kwam voor de Spurs nog een tegenvaller bij. Stephen Jackson struikelde over een serveerster die voor de eerste rij zat op de Michael Bloomberg courtside seat. Hij bezeerde zijn enkel en moest vroegtijdig de wedstrijd beëindigen.

De Knicks waren deze wedstrijd sterk in schoten. Hun FG% was 47.6% tegenover de magere 36.4% van de Spurs. Ook van achter de driepuntlijn was New York de sterkste, 44.4% schoten de Knicks raak, tegenover de 26.5% uit San Antonio.

Carmelo Anthony was weer eens de grote man bij de Knicks. De All-star had 23 punten, 8 rebounds en 3 assists. Ook J.R. Smith was belangrijk voor New York. Met 20 punten, 5 rebounds en 3 assists zorgde de getatoeëerde man ervoor dat de Spurs geen schijn van kans hadden in NY.

Minnesota Timberwolves @ Denver Nuggets

Het team met verreweg de meeste blessures is Minnesota. Deze wedstrijd kwam er weer een bij. En niet de minste: Kevin Love verrekte zijn vinger en kwam niet meer terug in de wedstrijd. Ook Ricky Rubio was er niet bij, maar dit was blijkbaar geen probleem voor de Timberwolves. De ploeg van coach Rick Adelmanging met de winst terug naar het noorden: 101-97. Het was pas de tweede nederlaag voor de Nuggets in eigen huis (10-2).

Kevin Love was voor zijn blessure aardig bezig. De power porward en All-Star van Minnesota noteerde een double-double met 12 punten en 17 rebounds, en dat in slechts 23 minuten. J.J. Barea was ook aardig op dreef met 17 punten en 5 assists. Bij de Nuggets was Andre Miller de grote man met 11 punten, 4 rebounds en 10 assists.

Voor de Wolves staat zaterdag de wedstrijd tegen de Trail Blazers te wachten in Minnesota. De Nuggets gaan op hun beurt proberen de Utah Jazz te verslaan.

Ook leuk om te lezen