Hawks halen assistent Spurs als nieuwe coach

Door

San Antonio Spurs v Phoenix Suns

Na 17 jaar naast Gregg Popovich in San Antonio te hebben gezeten, zal Mike Budenholzer het vanaf komend seizoen op zijn eigen manier doen. De 43-jarige assistant-trainer is door de Atlanta Hawks aangesteld als nieuwe hoofdcoach. In Atlanta zal hij in Danny Ferry een oude bekende tegenkomen. De general manager kent Budenholzer nog van zijn tijd in San Antonio.

Budenholzer ontwikkelde zich door de jaren in tot rechterhand van Popovich. In die periode werd hij met de Spurs vier keer kampioen. Dit jaar staat hij weer in de finale en gaat hij op jacht naar zijn vijfde kampioenschap in San Antonio. Hij zal zijn huidige club missen. “Ik ben trots op het feit dat ik zo lang heb mogen werken in San Antonio. Dit is het juiste moment voor mij om die stap te maken en Atlanta is daarbij de juiste locatie. De organisatie is bezig het creëren van een unieke en speciale sportcultuur en daarnaast hebben ze een talentvol roster, waar ik de komende jaren aan kan werken”, liet Budenholzer in een verklaring weten.

Budenholzer kent zijn nieuwe general manager goed. Tussen 2000 en 2003 speelde Danny Ferry onder Budenholzer in San Antonio. Na zijn pensioen in 2003 kreeg Ferry een functie in het management van de Spurs. De huidige baas van Budenholzer, Gregg Popovich, is blij voor zijn pupil en ziet een gouden toekomst. “Ik ben enorm trots op Mike (Budenholzer). Hij was de afgelopen jaren meer een tweede hoofdcoach dan een assistent. Hij heeft een goede verstandhouding met de spelers en kan ze ook beter maken. Ik zal hem missen. Ik ben er van overtuigd dat hij en Danny Ferry een goed team gaan opbouwen in Atlanta.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen