Comité maakt play-off teams bekend!

Door

College Football Playoff Announces The College Football Playoff Selection Committee - News Conference

Vanavond is bekend gemaakt welke teams het tegen elkaar opnemen in de college football play-offs van het seizoen 2016. Alabama, Clemson, Ohio State en Washington worden allen beloond voor een geweldig seizoen. Dit betekent dat Alabama(1) en Washington(4) elkaar zullen treffen in de Chick-fil-A Peach Bowl op 31 december. Clemson(2) en Ohio State(3) spelen de Playstation Fiesta Bowl, eveneens op 31 december (exacte tijden nog onbekend).

Snub
De ploeg met de meeste reden tot klagen is Penn State(5). Eerder dit seizoen wonnen zij van Ohio State en dit weekend pakten zij bovendien de Big Ten titel door Wisconsin(8) te verslaan. Kennelijk wordt de nederlaag tegen Michigan(6) vroeg in het seizoen hen zwaar aangerekend. De nederlaag tegen Pitt(23) deed de zaak uiteraard ook geen goed.

Gevoelsmatig zijn Ohio State en Washington wellicht beter, maar kijkend naar alle resultaten viel er iets te zeggen voor de sympathieke ploeg uit Pennsylvania. Leuke troostprijs is de Rose Bowl tegen USC(9) op 2 januari.

cfb-final-rankings

Foto 1: College Football Playoff website
Foto 2: College Football Playoff facebook

Ook leuk om te lezen