NFL Update: Marcell Dareus opnieuw in aanvaring met gerecht

Door

Buffalo Bills Training Camp

Het blijft maar nieuws regenen over NFL-spelers die in aanraking komen met het gerecht. De volgende die aan de beurt komt, is Buffalo Bills defensive tackle Marcell Dareus. Hij werd vorige week vrijdag al voor de tweede keer in een maand tijd gearresteerd, deze keer voor roekeloos rijgedrag. De tackle zou volgens de politie verschillende overtredingen begaan hebben terwijl hij deelnam aan een illegale straatrace in Hamburg New York.

De 24-jarige lineman werd gearresteerd nadat getuigen hem in zijn witte Jaguar zagen racen met een tweede wagen. Dareus zou aan een veel te hoge snelheid gereden hebben in de buurt van een winkelcentrum, waarna hij van de baan ging, door een grasveld reed en crashte tegen een boom. De auto van de voormalige Pro Bowler zou behoorlijk wat schade opgelopen hebben, alsook de boom…

Dareus is echter niet toe aan zijn proefstuk. Eerder vorige maand werd hij nog gearresteerd in Alabama toen hij aan de kant werd gezet door de politie wegens te snel rijden en hij drugs op zak bleek te hebben. Vorige woensdag reageerde Dareus hier voor het eerst op: “Ze geloven in mij en weten dat ik geen moeilijke jongen ben. Ik wil niemand wat aandoen. Die dingen gebeuren nu eenmaal en ik ga heb stappen vooruit gezet.”

Spijtig genoeg voor hem bleek hij twee dagen later alweer in de boeien te zijn geslagen… Op 17 juni verschijnt hij voor het gerecht en ondertussen lijkt hij afwezig op de teamactiviteiten van de Bills.

 

Miami hoopt op Delmas

De Miami Dolphins namen vorig seizoen een risico door free agent Brent Grimes aan het team toe te voegen ondanks zijn verleden vol blessureleed. Dit seizoen hopen de troepen van coach Joe Philbin evenveel geluk te hebben met Louis Delmas en de eerste tekenen vanop het oefenveld lijken positief.

Delmas, de safety die eerder uitkwam voor de Detroit Lions, bleek in het verleden ook behoorlijk blessuregevoelig, maar traint momenteel volop mee bij de Dolphins. “Hij gaat aan honderd kilometer per uur in alles wat hij doet”, aldus defensive coordinator Kevin Coyle bij ESPN.com. “Hij is een zeer opmerkzame jongen op het veld. Hij pikt alle formaties zeer snel op en communiceert zeer vlot.” Delmas zelf heeft bovendien alle vertrouwen in een blessurevrij seizoen: “Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld in mijn vier jaar in het football.”

Kort nieuws

Het lijkt erop dat Jermichael Finley opnieuw onderdak heeft gevonden. Ian Rapoport van NFL Network meldt namelijk dat Finley vorige vrijdag de New England Patriots bezocht heeft. De tight end, die terugkeert van een zware nekblessure, kon ook rekenen op belangstelling uit Seattle, maar die haakten af. Hierdoor lijkt de weg open te liggen naar de troepen van coach Bill Belichick die sinds de gerechtelijke problemen met Aaron Hernandez al een tijdje uitkijken naar een extra tight end. Velen kijken waarschijnlijk al uit naar een droomkoppel volgend seizoen in Foxborough: Gronkowski-Finley.

Als het te lang stil wordt rond Tim Tebow, kan je er vanop aan dat hij zich wel weer in de headlines werkt. Het leek er stilaan op dat de quarterback een punt zou zetten achter zijn actieve carrière, nadat hij door ESPN werd binnengehaald als commentator, maar nu zegt Tebow dat hij nog steeds op zoek gaat naar een nieuw team. “Ik train elke dag en voel me beter dan ooit tevoren”, aldus Tebow. “Ik hou er nog van het spel te spelen of erover te praten. Wie weet wat de toekomst brengt.”

De San Francisco 49ers hebben sinds juni wat meer ademruimte in hun salary cap en ze willen dit meteen spenderen. Quarterback Colin Kaepernick’s managers en de 49ers hebben een meeting gepland in de loop van de week, wat erop wijst dat de ploeg gelooft dat de juridische moeilijkheden waar de quarterback onlangs mee worstelde goed zullen aflopen. Kaepernick, die nog steeds een rookiecontract heeft, zou graag wat meer verdienen en hoopt op een nieuw contract van om en bij de twintig miljoen dollar per seizoen. Coach Harbaugh heeft bovendien eerder al openlijk laten weten dat zijn quarterback een beter contract verdient.

Uitsmijter

Tot slot wilden we jullie ook dit niet onthouden. Rob Gronkowski, de Tight End van de New England Patriots die de laatste jaren wat sukkelt met ernstige knieblessures, nam maandagavond deel aan het populaire improvisatieprogramma The CW; Whose Line is it Anyway? De grote spierbundel van de Patriots bleek wel zin te hebben in een dansje, al leverde dat eigenlijk vooral genante momenten op..

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen