Romo loopt doorboorde longen op in duel tegen 49ers

Door

Terwijl Tony Romo zondag nog dacht dat hij slechts gekneusde ribben had nadat hij een CT-scan had ondergaan, bleek de diagnose maandag heel anders te zijn. De Dallas Cowboys-quarterback blijkt nu zondag met doorboorde longen de wedstrijd uitgespeeld te hebben.

Hoewel de omvang van de blessure is veranderd, liet coach Jason Garrett maandag ook weten dat hij nog steeds kansen ziet voor Romo om volgende week te spelen tegen de Washington Redskins.
,,Ik zie nog geen redenen om aan zijn inzetbaarheid te gaan twijfelen voor komende maandag. We blijven hopen,” liet Garrett weten.

Romo zelf is vol vertrouwen voor het treffen met de Redskins. ,,Als ik de wedstrijd tegen de Niners heb kunnen uitspelen, dan kan ik zeker tegen de Redskins spelen.” De pijn was maandag volgens de quarterback niet erg geworden.

De quarterback liep de blessure zondag in het tweede kwart op. Terwijl hij met een pass tight end Jason Witten probeerde te bereiken, kreeg hij een hit van ’49 linebacker Ahmad Brooks te verwerken.

Romo, duidelijk aangeslagen, bleef vervolgens staan en speelde door tot aan de rust. In het derde kwart kwam hij niet in actie. De doktoren wilden wachten totdat de pijnstillers hun werk hadden gedaan. Ondertussen was op de perstribune het bericht verschenen dat de quarterback niet meer zou terugkeren.

Romo keerde echter wel terug en deed dat met indrukwekkend spel. Twaalf van zijn vijftien passes kwam aan voor in totaal 201 yards en hij stond aan de basis van de uiteindelijke zege van de Cowboys in overtime.

Met de pass van de quarterback stak Jesse Holley zo’n 77 yards het veld over. Het leverde geen TD op, maar zorgde er wel voor dat Dan Bailey de winnende field goal kon scoren.

Het heroïsche optreden van Romo komt een week nadat hij hevige kritieken over zich heen kreeg over zijn optreden in het duel met de New York Jets. Dankzij een fumble en interception in de laatste negen minuten verspeelde de Cowboys de zege.

Een samenvatting van het duel tussen de Cowboys en 49ers zie je hier:

Foto: bleachreport.com

Ook leuk om te lezen