Save 602 is een feit voor Rivera

Door

De naam van Mariano Rivera kon na maandagavond weer in de geschiedenisboeken geschreven worden. De closer van de New York Yankees pakte zijn 602e save van zijn carrière in het duel tegen de Minnesota Twins, welke door de Yankees met 6-4 werd gewonnen.

Hij passeerde daarmee Trevor Hoffman, die tweede op de lijst stond met 601 saves. Hoffman kwam gedurende zijn carrière uit voor de Florida Marlins, San Diego Padres en de Milwaukee Brewers. Eerder dit jaar maakte de nu 43-jarige pitcher bekend met pensioen te gaan.

Twins eerste honkman had de twijfelachtige eer om als laatste uitgegooid te worden om zo save 602 te kunnen bereiken.

De save tegen de Twins was Rivera’s 43e van 2011. Hij heeft nu acht seizoenen waarin hij minimaal 40 saves noteerde en moet daar Hoffman nog voor zich dulden met negen seizoenen.

Maar Rivera, dien novermber 42 wordt, heeft meer records op zijn naam staan. Zo heeft hij de meeste postseason saves: 42. In de postseason heeft hij een ERA van 0.71 en hield hij zijn slagmensen op een .176 slaggemiddelde.

In zijn carrière werd hij twaalf maal uitverkozen tot de All-Star Game en won hij 1999 de MVP gedurende de World Series tegen de Atlanta Braves.


Ook leuk om te lezen