Vertrouwen Raiders in Carr betaalt zich uit met zege

raiders
De Oakland Raiders hebben een spectaculaire zege geboekt op bezoek bij de New Orleans Saints. Bij een 34-33 achterstand besloot de ploeg van Jack del Rio niet voor de veilige PAT te gaan, maar koos het voor de two point conversion. Derek Carr betaalde het vertrouwen van zijn coach uit door Michael Crabtree in de endzone te vinden voor de voorsprong. Een field goal poging van de Saints in de slotseconde ging naast de palen, waardoor de Raiders het seizoen openen met een 35-34 zege.

Lang zag het er niet naar uit dat de Raiders (1-0) het seizoen met een overwinning zouden beginnen, want onder leiding van Drew Brees wisten de Saints (0-1) een 24-10 voorsprong te nemen, onder meer door deze touchdown over 98 yards.

Net als vorig seizoen lijkt de verdediging van de Saints weer de zwakke plek te zijn, want Carr kon de Raiders snel terug brengen in de wedstrijd, onder meer door deze run.

Twee keer eerder probeerde de ploeg al een two point conversion, waarvan een keer succesvol. De laatste touchdown van de Saints gaf de thuisploeg een nieuwe voorsprong, maar in de slotminuut gingen de Raiders er nog op en er over door de gewaagde en zeer zeldzame playcall.

First down
* De Green Bay Packers (1-0) hadden het lastig op bezoek bij de Jacksonville Jaguars (0-1). De Packers worden gezien als een van de titelkandidaten, terwijl de Jaguars zich vooral willen verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. In eigen huis wisten de Jaguars de hele wedstrijd bij te blijven, maar een zege leverde het niet op. De Packers wonnen de openingswedstrijd van het seizoen met 27-23.

De wedstrijd was ook een strijd tussen de quarterbacks Aaron Rodgers voor de Packers en Blake Bortles voor de Jaguars. Bortles gooide uiteindelijk voor meer yards (320 om 199), ook omdat de Jaguars de hele tweede helft tegen een kleine achterstand aankeken. Hoewel hij goed was voor veel minder yards, wist Rodgers wel twee touchdowns te gooien. Deze touchdown naar Davante Adams terwijl er aan alle kanten aan hem getrokken werd, was hierbij tekenend voor de wedstrijd.

* De New York Jets (0-1) misten afgelopen seizoen op de laatste speeldag de play-offs. Als de ploeg wedstrijden als vanavond tegen de Cincinnati Bengals (1-0) blijft verliezen zal het seizoen dit jaar veel eerder afgelopen zijn voor de Gang Green. Een field goal van Mike Nugent in de laatste minuut bezorgde de Bengals de 23-22 zege. De Jets hadden nog een laatste kans om zelf een field goal drive op te zetten, maar een interceptie van Ryan Fitzpatrick maakte een einde aan de wedstrijd.

De kracht van de Jets moet vooral de verdediging zijn, maar daar was tegen de Bengals niets van te merken. Andy Dalton zocht constand A.J. Green die verdedigd werd door Darrelle Revis, maar daar weinig van merkte. Green was met 180 yards de absolute uitblinker van de wedstrijd en de heerser van Revis Island.

Third & Long
* De Philadelphia Eagles (1-0) zijn het tijdperk met Carson Wentz als quarterback goed begonnen. De Cleveland Browns (0-1) werden met 29-10 eenvoudig aan de kant gezet. Wentz, de tweede pick in de afgelopen draft, was goed voor 278 yards en 2 touchdowns en gooide geen enkele interceptie.

Al na vijf minuten liet Wentz zijn talent zien met deze touchdown pass naar Jordan Matthews.

Het zette de toon van de wedstrijd, maar in de komende weken moet blijken of deze wedstrijd een echte graadmeter voor de rookie is. De Cleveland Browns slaagden er in ongeveer alles fout te doen wat mogelijk is, zo moest het onder meer een safety toestaan na een te hoge snap en deze trick play van coach Hue Jackson mislukte ook compleet.

Niet alleen de Browns hadden een moeilijke middag in Phillie, dit gold ook voor de refs, die het bij deze fieldgoal niet eens konden worden of de bal nu wel of niet tussen de palen was gegaan (nee).

* Joe Flacco is terug en daarmee gelijk ook de Baltimore Ravens (1-0). Het was nog niet sprankelend wat de ploeg uit Baltimore liet zien, maar het was voldoende om de Buffalo Bills (0-1) met 13-7 te verslaan.

De voorbereiding van de Bills was niet optimaal, want twee spelers moesten een Uber inhuren om bij het stadion van de Ravens te komen. De teambus was namelijk twee linebackers vergeten mee te nemen.

Voor Flacco was het zijn eerste wedstrijd sinds zijn knieblessure van vorig seizoen. Het was duidelijk nog even wennen voor de quarterback die in het eerste kwart nog niet klaar was voor de snap en zo voor een onnodige fumble zorgde.

Het duurde voor Flacco niet lang voor hij weer gewend was en met deze schitterende pass op Mike Wallace zorgde hij voor een 10-0 voorsprong, waarvan de Bills niet meer terug konden komen.

Extra point
* De San Diego Chargers (0-1) leken lange tijd op weg naar een eenvoudige zege op bezoek bij de Kansas City Chiefs (1-0). Een voorsprong van 24-3 was echter niet voldoende, want met een minuut te spelen kwam Kansas City op gelijke hoogte, om vervolgens in de verlenging de bal niet meer af te staan en met 33-27 te winnen.

Quarterback Alex Smith voltooide de comeback zelf door de bal in de verlenging te houden en de endzone in te lopen voor de winnende score.

Er was nog meer slecht nieuws voor de Chargers, want Keenan Allen liep opnieuw een zware blessure op. In tranen werd de receiver van het veld gereden en de vrees is dat zijn seizoen er nu al op zit.

* De Tampa Bay Buccaneers (1-0) zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. Op bezoek bij de Atlanta Falcons (0-1) leidde Jameis Winston zijn ploeg met vier touchdowns naar een 31-24 overwinning. De Falcons hadden in de eerste helft lange tijd het initiatief, maar uiteindelijk kon de verdediging Winston niet stoppen, die zo een moeizame start met onder meer een interceptie teniet wist te doen.

* Brock Osweiler had een moeizaam begin voor de Houston Texans (1-0), want hij begon de wedstrijd tegen de Chicago Bears (0-1) direct met een interceptie. Gelukkig had zijn ploeg nog de rest van de wedstrijd om hiervan te herstellen. De verdediging hield de bezoekers de tweede helft van scoren af, waardoor de Texans het seizoen beginnen met een 23-14 zege.

* Door de blessure van Teddy Bridgewater zijn de verwachtingen voor de Minnesota Vikings (1-0) flink getemperd. De ploeg haalde weliswaar Sam Bradford, maar deze speelde niet tegen de Tennessee Titans (0-1). De aanval had het dan ook moeilijk van de Vikings, maar in de tweede helft was het de verdediging van Minnesota die de kar trok door de eerste twee touchdowns van de ploeg te scoren. Samen met vier field goals van Blair Walsh (na er eerst twee gemist te hebben) waren dit de punten die de ploeg op het bord zette in de 25-16 overwinning.

De Titans zorgden wel voor het hoogtepunt van de week, namelijk deze fantastische touchdown van DeMarco Murray.