Match of the Day: Denver Broncos @ Dallas Cowboys

Door

Jacksonville Jaguars v Dallas CowboysWat moet het een feest zijn voor Peyton Manning om vanavond iedere gegooide touchdown terug te zien op het gigantische HD videoscherm in het peperdure AT&T Stadium in Arlington. De Broncos nemen het in Texas vanavond op tegen de divisieleider in de NFC East en zetten met een overwinning een nog duidelijker statement neer: de Broncos zijn de beste in de AFC. De laatste keer dat Manning tegenover de Cowboys stond gooide hij twee touchdowns, maar ook vier interceptions in een nederlaag na overtime met de Indianapolis Colts (38-25). De Manning van 2010 is alleen niet de Manning van 2013. De quarterback van de Broncos leidt de competitie in completions (117), completion percentage (75.0), yards (1470), touchdowns (16) en passer rating (138.0) en gooide tot nu toe geen enkele interception. Er staat geen maat op Peyton Manning.

Overwinning No. 16?
De Broncos zijn zo goed, dat ze het zich kunnen permitteren dat al tijdens speelronde vier de eerste quarterback het vierde kwart op de bank wordt gezet. Vorige week won Denver met 52-20 van de Philadelphia Eagles en van de 34 passes van Manning kwamen slechts zes niet aan. Vier vangballen werden omgezet in een touchdown, waarbij zowel Demaryius Thomas als Wes Welker twee voor hun rekening namen. De overwinning op Philadelphia betekende bovendien de vijftiende reguliere seizoensoverwinning op rij en al 27 wedstrijden op rij gooit Manning nu minimaal één touchdown. De cijfers en dus feiten liegen niet. De Broncos hebben een geweldig team dat bijna onverslaanbaar lijkt. Ondanks het succes denkt hoofdcoach John Fox niet dat zijn team perfect is: “Het is niet omdat ik een coach ben en dit soort uitspraken doe, maar we kunnen beter en er is ruimte genoeg voor vooruitgang.” Dat is moeilijk tegen te spreken, maar op dit moment schaatsen de Broncos op spiegelglad ijs rustig naar de finish.

Koude kermis
Tijdens speelronde vijf is het aan de Dallas Cowboys (2-2) om tegenstand te bieden aan de Broncos. Ondanks het ietwat tegenvallende record staat Dallas wel bovenaan in de NFC East en kan het zelfs een nederlaag lijden zonder dat die positie in gevaar komt. De Cowboys kwamen afgelopen zondag van een koude kermis thuis uit het altijd zonnige San Diego middels een 30-21 nederlaag waarbij de verdediging 506 totale yards toeliet en de Chargers twintig punten op rij mochten scoren. Het team liet als tien touchdown passes toe en staat daarmee samen met de New York Giants en Minnesota Vikings onderaan de league. De fouten die de Cowboys daarbij maakten mogen absoluut niet zichtbaar zijn tegen de Broncos, willen ze kans maken op een stunt.

Good Romo
Dallas quarterback Tony Romo speelt tot nu toe een redelijk seizoen met acht touchdowns en slechts één interception en kan tevreden zijn met een 105.0 passer rating. Dez Bryant mocht vorige week nog twee ballen vangen in de end zone. Running back DeMarco Murray noteerde 70 yards en staat er in de league goed op met een totaal van 356 yards tot nu toe. De rushing defense van de Broncos is de beste in de league (74.0), maar de passing yards die worden toegestaan zijn met gemiddeld 316.3 weer aan de hoge kant. Het kan een lichtpuntje zijn voor Cowboys hoofdcoach Jason Garrett. Hij zal de uitslagen van de afgelopen jaren snel naast zich neer hebben gelegd. Denver won de laatste vier ontmoeting, waaronder de meest recente in 2009, een 17-10 overwinning. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat Manning vanavond maar zeventien punten gooit en dus zal Romo voor de Cowboys zijn beste wedstrijd ooit moeten spelen om de ster te worden op het grote scherm in eigen stadion.

Kick-off van de wedstrijd in Texas tussen de Denver Broncos en Dallas Cowboys is om 22:25 Nederlandse tijd. Fox Sport (NL) zendt het duel live uit op kanaal 2.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen