A’s trekken stand gelijk, Red Sox winnen opnieuw

Door

Division Series - Detroit Tigers v Oakland Athletics - Game Two

Op een avond dat er geen NLDS wedstrijden op het programma stonden werden de honkbalfans op hun wenken bediend met twee spectaculaire wedstrijden. In twee totaal verschillende stijlen. In Oakland werd een pitchersduel uitgevochten met een rookie catcher als hero of the day. Terwijl in Boston de Red Sox David Price alle hoeken van het veld lieten zien.

ALDS

Oakland A’s- Detroit Tigers
Stond de eerste wedstrijd twee potentiele Cy Young winnaars (Scherzer en Colon) tegenover elkaar vannacht was het de beurt aan Justin Verlander tegen Sonny Gray. De eerste maakt na zijn zeer succesvolle jaar 2012 niet echt een fijn jaar door en Gray is een zeer gewaardeerde rookie uit het pitching-rijke Oakland.
Beide pitchers gooiden een geweldige wedstrijd. Gecombineerd kregen ze in 15 innings acht honkslagen tegen en gooiden ze 20 strike outs.


Sonny Gray is dealing.


Justin Verlander blijft niet achter

Walk-off
Biede ploegen konden aanvallend geen potten breken op het geweldige werpen gecombineerd met sterk verdedigend werk van beide ploegen bleven de ploegen lang in evenwicht waarna rookie catcher Stephen Vogt de held van de dag werd.
Niet alleen met zijn geweldige catching, goede arm maar uiteindelijk ook met zijn knuppel. Vogt had tot de negende inning geen potten kunnen breken aan slag met drie strike outs. In de negende inning sloegen de A’s twee honkslagen op het werpen van Alburquerque waarna Josh Reddick opzettelijk vier wijd kreeg. De Tigers namen de gok dat de A’s, tot dan toe nul uit zeven met honklopers in scorings positie, geen honkslag zouden produceren. Vogt had andere plannen. En daarmee trok hij de stand in deze ALDS serie gelijk.

Boston Red Sox – Tampa Bay Rays
Was het in Oakland een rookie die MVP van de wedstrijd werd. In Boston was het een older statesman in de persoon van David Ortiz die met twee homeruns tot man of the macth werd gekroond.
Boston begon furieus aan de eerste inning tegen een pitcher die de Red Sox dit seizoen goed in bedwang wist te houden. Een honkslag van Ellsbury, gevolgd door een gestolen honk. Dankzij een foutje van de catcher kon Ellsbury het derde honk bereiken waarna Dustin Pedroia met een sac fly het eerste punt binnensloeg. Gevolgd door de eerste homerun van Ortiz. De toon was gezet en de Rays kwamen deze wedstrijd deze klap niet te boven.

Zoals in bovenstaand filmpje deed hij dat niet alleen in de eerste inning maar ook nog eens in de achtste inning.

Boston pitching
In de play offs gaat het normaliter om je werpers en verdediging (defense wins championships) en niet over de slagploeg. In de innings nadat startende werper John Lackey werd vervangen lieten de bullpen zien dat ze gevreesd moeten worden. Grote man deze avond (en al het gehele seizoen) was Koji Uehara. Hij gooide de wedstrijd op slot in de negende inning. Hij noteerde zijn eerste save van deze play-offs en had daar 11 pitches voor nodig. Allemaal strikes.

Division Series - Tampa Bay Rays v Boston Red Sox - Game Two

Als de Red Sox zo blijven slaan en werpen wordt het een korte serie. We zullen moeten wachten tot maandag of Joe Madden een antwoord heeft weten te vinden op het geweld uit Boston.

Extra innings
Honkbal publiek kan vervelend zijn. Soms hatelijk maar in het geval van Wil Myers humoristisch. Gelukkig kon hij er zelf ook om lachen.

On Deck

4.30 ET (22.30 NL Tijd)

St. Louis Cardinals @ Pittsburgh Pirates (1-1)

STL Starter: Joe Kelly (0-0, 0.00 ERA) (Reguliere seizoen: 10-5, 2.69 ERA)
PIT Starter: Francisco Liriano (0-0, 0.00 ERA) (Reguliere seizoen: 16-8, 3.02 ERA)

8:00 ET (02.00 NL Tijd)

Altanta Braves @ Los Angeles Dodgers (1-1)

ATL Starter: Julio Teheran (0-0, 0.00 ERA) (Reguliere seizoen: 14-8, 3.20 ERA)
LAD Starter: Hyun-Jin Ryu (0-0, 0.00 ERA) (Reguliere seizoen: 14-8, 3.00 ERA)

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen