Ravens verslaan Chargers, Bengals blijven ongeslagen

15565929509_31476c6d8c_z

Acht wedstrijden op deze zondagavond, waar natuurlijk eerder op de dag ook de laatste van drie wedstrijden werd afgewerkt op Wembley. In deze recap behandelen we de AFC-match-ups plus de wedstrijd tussen de Arizona Cardinals en de Cleveland Browns. Cincinnati bleef ongeslagen op bezoek bij Pittsburgh, de Ravens wonnen nipt van de Chargers, Arizona zette Cleveland opzij en de Texans versloegen de Titans.

First Down

De Baltimore Ravens sleepten na drie verliezen op rij weer eens een ‘W’ uit het vuur, maar moesten daarvoor tot het uiterste gaan tegen de San Diego Chargers. Opnieuw bleek placekicker Justin Tucker zijn gewicht in goud waard door de Ravens in de wedstrijd te houden en al voor de zoveelste keer een game-winning fieldgoal te maken.

Beide teams verkeerden voorafgaand aan de wedstrijd niet in goede doen, dus was dit een uitgelezen mogelijkheid om de slump te doorbreken. In een tam eerste kwart kwamen beide ploegen niet verder dan fieldgoals, twee op de naam van Tucker. De eerste touchdown was voor de bezoekers uit Californië. Phillip Rivers (28-37, 301 yards, 3 TD) vond Malcom Floyd in de endzone.

Het antwoord van de Ravens liet niet lang op zich wachten. Joe Flacco (25-37, 319 yards, 2TD) gaf tight end Crockett Gillmore de mogelijkheid om de eerste touchdown voor Baltimore op het scorebord te zetten. De Chargers scoorden daarna via Keenan Allen opnieuw een touchdown, maar omdat de PAT geblokt werd, gingen de bezoekers rusten met een 16-13-voorsprong.

De grootste domper op de wedstrijd was de zware blessure van Steve Smith. Vlak nadat hij Cris Carter verving als nummer tien op de all time receiving yards lijst, ging de 36-jarige receiver na een tackle naar de grond. Bij deze actie scheurde Smith zijn achilleshielpees, een blessure waardoor hij dit seizoen niet meer in actie kan komen en waarschijnlijk nooit meer. Smith gaf dit seizoen aan dat het zijn laatste seizoen in de NFL zou zijn.

Zonder Smith bleef het behelpen voor de Ravens op aanvallend gebied, maar pakten in het vierde kwart wel de leiding dankzij een rushing touchdown van Joe Flacco. Daarmee maakte de thuisploeg de 23-19 achterstand uit het vierde kwart meer dan goed en legde de druk bij de Chargers, die via een fieldgoal van Josh Lambo nog wel op gelijke hoogte kwamen. Maar met drie seconden te gaan was daar Tucker, die de Ravens naar de overwinning schopte.

Third and long

*De Cincinnati Bengals reisden af naar Pittsburgh in de wetenschap dat bij een overwinning het team niet alleen voor de eerste keer in de historie het seizoen 7-0 begon, maar ook dat er een mooi gat met de concurrentie geslagen kon worden. Pechvogel van de dag was ster running back Le’Veon Bell, ook dit seizoen weer een smaakmaker in de NFL. Bell kwam heel ongelukkig terecht na een tackle van achteren waarbij beide knieën een zware klap krijgen. Bell werd van het veld afgevoerd en keerde niet meer terug.

Op dat moment stonden de Steelers nog met 7-6 voor en wisten een voorsprong lang te verdedigen. Totdat in het vierde kwart de Bengals tot twee keer toe een pass van Ben Roethlisberger onderschepten en uiteindelijk via een touchdown van AJ Green op voorsprong kwamen. Een fieldgoal van Mike Nugent zorgde bepaalde de eindstand op 13-10.

* De Arizona Cardinals hadden lang moeite met de Cleveland Browns, die langzaamaan uitgroeien van het lachertje van de divisie naar een taaie tegenstander. Bij rust leidden de Browns zelfs nog met 20-10. Een sterke tweede helft van de Cards, waarin quarterback Carson Palmer drie touchdowns gooide, zorgde er uiteindelijk voor dat de aanvoerder van de NFC West opnieuw een overwinning boekte op een AFC North tegenstander.

*In de AFC South hadden de Houston Texans weinig moeite met de Tennessee Titans, waar Zach Mettenberger speelde voor de geblesseerde Marcus Mariota. Een sterke prestatie van de verdediging van de Texans, met maar liefst zeven sacks, zorgde ervoor dat de Texans een makkelijke 20-3-zege boekten.