Belangrijke zeges Ravens en Panthers richting play-off

Baltimore Ravens v Miami Dolphins

De Baltimore Ravens en de Carolina Panthers boekten belangrijke zeges in de strijd om de play-offs. De Ravens versloegen de Miami Dolphins, terwijl de Carolina Panthers veel te sterk waren voor divisierivaal New Orleans Saints. Ondanks het 4-8-1 record maken de Panthers nog altijd kans om de divisie te winnen.

First Down

De Baltimore Ravens hebben zondag een belangrijke zege geboekt in de race om de play-offs. Joe Flacco leidde zijn ploeg na een snelle 10-0 achterstand naar een 28-13 zege in Miami. Voor de Dolphins was het een gevoelige nederlaag in de strijd om de wild cards.

In de beginfase leek er niets aan de hand voor de Dolphins, want na een kwart stond het 10-0 in het voordeel van de thuisploeg. In de rest van de wedstrijd wist de ploeg van Ryan Tannehill echter niet meer dan een field goal te scoren. Joe Flacco kwam daarentegen wel op dreef en wist Baltimore uiteindelijk naar een ruime overwinning te leiden.

Het was een goede dag voor de Ravens, ook omdat koploper Cincinnati verloor van de Pittsburgh Steelers. De Ravens staan nog niet op een play-off plaats, maar met nog drie wedstrijden te gaan zijn zowel de winst in de divisie, als een van de wild cards nog mogelijk. Miami staat nu in de race om wild cards een wedstrijd achter de Ravens, en door de nederlaag verliezen ze ook de tiebreaker van de Ravens, waardoor uitschakeling bijna zeker is.

Het resultaat van de wedstrijd zorgde dan voor verschillende emoties. Zo was er veel verdriet bij de Miami-supporters.

De Ravens gingen vanzelfsprekend helemaal uit hun dak.

Third and long

* De Carolina Panthers maakten tegen de New Orleans Saints een einde aan serie van zes nederlagen. En hoewel het pas de vierde overwinning (41-10) van het seizoen is, houdt de ploeg van Cam Newton een kans op de play-offs. Als de Atlanta Falcons tijdens MNF namelijk van de Green Bay Packers verliezen is de achterstand van de Panthers op de divisieleiders slechts een halve wedstrijd.

Voor de Saints was het al weer de vierde thuisnederlaag op rij. Vroeger was Drew Brees onverslaanbaar in eigen huis, maar van die overmacht is niets meer over. De Panthers namen in het eerste kwart al een 17-0 voorsprong, wat leidde tot frustraties en een opstootje na de viering van een touchdown door Cam Newton.

* Geno Smith gooide met zijn eerste pass direct een touchdown. Helaas voor Smith en de Jets was het wel ‘pick-6‘. Het was al weer de achtste interceptie van Smith die een touchdown voor de tegenpartij opleverde.

Niet veel later wist de quarterback nog een keer de endzone te vinden, en dit keer werd de bal wel door een speler van de Jets gevangen, en wel Percy Harvin, pas de eerste receiving TD sinds hij overkwam van de Seattle Seahawks.

Het was het begin van een gelijkopgaande wedstrijd, die uiteindelijk pas na verlenging beslist werd in het voordeel van de Vikings (30-24). Teddy Bridgewater gooide deze 87-yard touchdown pass naar Jarius Wright.

Het zorgde voor bekende gezichten uit New York.

Extra Point

* De New York Giants hadden geen enkel probleem met de Tennessee Titans. Na het eerste kwart stond het al 17-0 voor de ploeg van Eli Manning. De zege kwam daarna geen moment in gevaar. De verdediging van de Giants was zelfs op weg naar een shutout, maar een pick-6 van Manning zorgde voor de enige punten van de Titans, die uiteindelijk een 36-7 nederlaag moesten incasseren.

* Chris Baker was zondag de meest besproken man tijdens de kansloze 24-0 nederlaag van de Washington Redskins tegen de St. Louis Rams. De linebacker betuigde zijn steun aan de mensen van Ferguson met zijn ‘hands up, don’t shoot’ viering van een sack.

Misschien moeten de Redskins hem alleen nog even uitleggen dat hij dat gebaar moet maken als het spel stil ligt en niet als de bal een meter achter hem ligt.