Teams in onzekerheid bij start NFL-seizoen

Door

Het NFL seizoen staat op het punt van beginnen, twee weken nog voordat de Giants en de Cowboys op woensdag 5 september aan de aftrap staan van het nieuwe seizoen. Maar voor de nodige teams is het nog onzeker of sommige van hun belangrijkste spelers dan wel beschikbaar zullen zijn.

Jason Witten, TE, Dallas Cowboys
De Cowboys tight end liep vorige week maandag in de preseason wedstrijd tegen de Oakland Raiders een licht gescheurde milt op. Witten zal in ieder geval de rest van het preseason missen en de Cowboys moeten vrezen dat hij op zijn minst ook de eerste wedstrijd van het seizoen tegen de Giants niet zal kunnen spelen. Het is nog niet duidelijk of Witten een operatie nodig zal hebben om het scheurtje te repareren. Verwacht wordt dat de Cowboys deze week meer duidelijkheid zullen hebben over hoe lang hun startende tight end uit de roulatie zal zijn.

Gezien het belang van Witten voor hun offense, kunnen de Cowboys het eigenlijk niet veroorloven om hem langere tijd te missen. De tight end was vorig jaar goed voor 79 receptions, 942 yards en 5 touchdowns.

Maurice Jones-Drew, RB, Jacksonville Jaguars

Jones-Drew tekende in 2009 een contract voor vijf jaar met een waarde van 31 miljoen dollar. Nadat Adrian Peterson en Chris Johnson de afgelopen jaren monstercontracten tekenden, respectievelijk 100 miljoen voor zeven jaar en 53,5 miljoen voor vier jaar, wil de running back van de Jaguars nu echter meer. Zeker nadat MJD vorig seizoen de NFL leidde met 1.606 rushing yards lijkt dat niet eens zo’n onredelijke eis.

De Jaguars van nieuwe eigenaar Shahid Khan, zien dat echter anders. Het feit dat backup running back Rashad Jenning tot nu toe laat zien ook zeker geen slechte optie te zijn sterkt de Jaguars alleen maar in hun standpunt. Jennings kwam in twee preseason wedstrijden tot 23 carries en was daarin goed voor 118 yards, oftewel 5,1 yards per poging.

Het lijkt er niet dan ook niet op dat Jacksonville zal toegeven aan de eisen van Jones-Drew. En dus is het nog steeds onduidelijk of en wanneer de running back zich bij de Jaguars zal melden.

Mike Wallace, WR, Pittsburgh Steelers

Wallace, vorig jaar goed voor 72 receptions, 1.193 yards en acht touchdowns, heeft zich nog altijd niet gemeld op de training van de Steelers. De receiver wil een langdurige verbintenis met een verbeterd salaris, maar de Steelers lijken zijn contract niet te willen verlengen. Sterker nog, met het verlengen van het contract van Antonio Brown gaf de club uit Pittsburgh vorige maand een signaal naar Wallace dat ze niet onder de indruk zijn van zijn holdout en niet zullen buigen voor zijn eisen.

Het is de verwachting dat de receiver zich voor het begin van het regulier seizoen alsnog bij de Steelers zal voegen, en de ‘restricted free agent tender’ van 2,7 miljoen dollar zal tekenen. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Wallace ook na dit seizoen nog bij de Steelers zal spelen.

Dwayne Bowe, WR, Kansas City Chiefs

Bowe hoort eigenlijk niet meer in dit rijtje thuis, nadat hij vrijdag zijn holdout beëindigde en de ‘franchise tender’ van de Chiefs tekende. De receiver zal daardoor dit jaar ongeveer 9,5 miljoen dollar verdienen.

Door zijn holdout zal Bowe nog wel enige tijd nodig hebben om de offense van de nieuwe offensive coordinater Brian Daboll te leren. Het is dan ook nog onduidelijk of hij vrijdag in actie zal komen met de Chiefs tegen de Seahawks. Met het reguliere seizoen al zo dichtbij zullen de Chiefs in ieder geval hopen dat Bowe snel zijn normale niveau zal halen. Vorig jaar was de receiver immers goed voor 81 receptions, 1.159 yards en vijf touchdowns.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen