James explodeert, Heat walsen over Celtics heen

Door

 

Vooraf verklaarde Erik Spoelstra al dat hij en z’n spelers leven voor dit soort momenten. Als een game 6 in de Eastern Conference Finals je al niet meer weet te motiveren dan kan je beter gaan klaverjassen in het buurtcentrum. LeBron James gaf inhoud aan de woorden van z’n coach en explodeerde: 45 punten en 15 rebounds.

,,In een omgeving als deze wil je een goede wedstrijd spelen. Ik wilde er zijn voor mijn ploeggenoten, wat er ook gebeurde gedurende de wedstrijd”, aldus de MVP van het reguliere seizoen na zijn demonstratie in en tegen Boston.

Vanaf de tipoff maakten de Heatles duidelijk dat zij voor business naar de Garden waren toegekomen. De thuisploeg kreeg eigenlijk geen kans in 48 minuten basketball. James excelleerde, toonde zich de ware leider en aanjager van Miami (hij schoot 19 uit 26) en zorgde ervoor dat hij niet clutch hoefde te zijn. In crunch time was de zaak allang beslist. In de eerste twee kwarten tekende hij zelf voor 30 van de 55 punten.

Dwayne Wade maakte 17 punten. Chris Bosh – hij startte nog niet – kreeg 28 speelminuten van Spoelstra en was daarin goed voor 7 punten en 6 rebounds. Bij de Celtics pakte Rajon Rondo een double-double: 21 punten en 10 assists. Bostons Big Three werd aan banden gelegd. Pierce’s productie stokte bij 9, terwijl Garnett en Allen respectievelijk tot 12 en 10 punten kwamen.

De series is weer in evenwicht: 3-3. Het circus verhuist naar South Beach, waar zaterdagavond (plaatselijke tijd) de beslissing valt wie het straks gaat opnemen tegen Oklahoma City Thunder. De mannen van Doc Rivers moeten in het hol van de leeuw de plek naar de NBA Finals zien af te dwingen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de Celtics in de league gelden als de beste game 7-survivors.

Zie hieronder een samenvatting van game 6:

 

 
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen