Patriots en Ochocinco uit elkaar

Door

De New England Patriots hebben vandaag afscheid genomen van receiver Chad Ochocinco. Het team had hem tevergeefs proberen te traden, maar kon geen ruilpartner vinden.

Ochocinco speelde één seizoen voor New England maar kon nooit echt een goede indruk achterlaten. Hij ving slechts 15 passes voor 276 yards. Volgens lokale verslaggevers was de veteraan fysiek in erg goede conditie, maar bleef hij moeite houden met het begrijpen van Tom Brady’s offense.

Eerder dit jaar nog stemde ‘85’ in met een salarisverlaging van drie miljoen dollar naar 925.000 dollar, nadat hij in zijn eerste seizoen in New England zes miljoen dollar had opgestreken. De Patriots trokken echter ook receivers Brandon Lloyd, Donte’ Stallworth en Jabar Gaffney aan, waardoor de kans klein leek dat Ochocinco in week 1 van het komende seizoen nog voor het team zou spelen.

Op Twitter werd al gespeculeerd over mogelijke bestemmingen voor de veteraan. Het is te hopen dat de Miami Dolphins zich bij Ochocinco melden, want het team kan nog wel een goed verhaal gebruiken voor HBO’s Hard Knocks. Via datzelfde sociale medium stuurde Ochocinco een tweet nadat het nieuws bekend werd: “Ik heb van mijn tijd bij de Patriots genoten. De fans zijn te gek! Het allerbeste!”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen