NFL Update: Broncos wachten met re-signen toekomstige free agents

Door

Tennessee Titans v Denver Broncos

Receiver Demaryius Thomas of tight end Julius Thomas speelt vanaf volgend seizoen wellicht niet meer voor de Denver Broncos. Het team heeft bekend gemaakt dat het in ieder geval tot na dit seizoen wacht met het doen van eventuele nieuwe aanbiedingen.

De reden hiervoor is dat de Broncos nog maar één franchise tag kunnen gebruiken. Mocht het de Broncos dus niet lukken om beide heren voor aanvang van hun free agency te her-contracteren, dan mag de ander de markt verkennen en voor een ander team tekenen als dat team een betere financiële aanbieding doet.

De Broncos waren al in onderhandeling met beide heren, maar het lukte vooralsnog niet om een deal met ze te sluiten. Waarop de organisatie besloot om tot het eind van het seizoen te wachten. Beide Thomas’en spelen tot nu toe een sterk seizoen en dus zullen er kapers op de kust liggen.

Bijkomend probleem is dat ook wide receiver Wes Welker’s contract aan het einde van dit seizoen afloopt. En dus is er heel wat werk aan de winkel om drie zeer sterke offensieve krachten binnen boord te houden. De offense van de Broncos’ is goed voor een gemiddelde van 31,5 punten per wedstrijd en daarmee één van de beste in de NFL.


Calvin Johnson aan de betere hand

Buffalo Bills v Detroit Lions

‘Megatron’ komt er weer aan. De star receiver van de Detroit Lions trainde gisteren voor het eerst sinds twee weken weer mee, hoewel hij niet volle bak kon gaan. Ook vandaag (in Londen, waar de Lions aanstaande zondag tegen de Atlanta Falcons zullen spelen) kon Johnson voorzichtig aan mee trainen.

Of hij zondag op Wembley ook aan spelen toekomst, zal op die dag zelf pas blijken. In week 3 raakte Johnson geblesseerd aan zijn enkel, toen de Lions het opnamen tegen de Green Bay Packers. In week 5, tegen de Buffalo Bills, verergerde zijn blessure, waardoor hij sindsdien aan de kant staat.


Offensive Coordinator Darrell Bevell (Seahakws): “Ik ben teleurgesteld.”

Denver Broncos v Seattle Seahawks

Hoewel Percy Harvin inmiddels voor de Jets speelt, is het verhaal over het hoe en waarom van zijn trade nog lang niet afgelopen. Seattle Seahawks OC Darrell Bevell liet weten ‘teleurgesteld’ te zijn. Of dat in Harvin zelf, of in de Seahawks’ organisatie is, werd niet helemaal duidelijk.

Bevell en Harvin zijn goede bekenden van elkaar; sinds Harvin de NFL binnen wandelde fungeerde Bevell als zijn offensive coordinator. Eerst twee seizoenen bij de Minnesota Vikings en daarna bij de Seattle Seahawks. Bevell maakte zich toentertijd sterk voor de komst van de wide reciever en de Seahawks (en de Vikings) gingen overstag: Harvin werd geruild voor een eerste ronde (25ste pick) en zevende ronde draft pick in de 2013 draft, plus nog een mid-round pick in de draft van 2014. Harvin kreeg een dik contract onder zijn neus geschoven: hij eiste minstens 10 miljoen dollar per jaar en een langdurige contract.

Harvin zou niet goed in de groep liggen en een onruststoker zijn geweest in de kleedkamer. Maar er gaan ook genoeg verhalen dat Harvin ontevreden was over zijn rol. Hij werd vooral gebruikt als lokaas voor defensies, in plaats van hem te gebruiken als ‘echte’ receiver. Zij snelheid en catch ability staan niet ter discussie. Maar dit seizoen ving Harvin de bal gemiddeld slechts 1,1 yards na de line of scrimmage. Met andere woorden: hij werd nooit diep gestuurd. Hij werd vooral gebruikt in bubble screens en hitch routes. Iets wat Harvin Bevell kwalijk nam.

Maar Bevell herkent die kritiek niet. Volgens hem heeft hij vaak met Harvin gesproken over zijn rol en heeft de receiver nooit laten blijken het daar niet mee eens te zijn. Harvin werd ook wel degelijk ‘diep gestuurd’.

Voor Bevell speelt het allemaal geen rol meer. Harvin is weg en de Seahawks zullen ook zonder hem hun weg naar de endzone wel vinden. Was het dan misschien moeilijk om Harvin in de offensieve tactiek van de Seahawks te integreren? Darell Bevell: “No.”

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen