Diamondbacks twee maanden zonder Adam Eaton

Door

Arizona Diamondbacks v Kansas City Royals

Adam Eaton is er waarschijnlijk twee maanden uit met een blessure aan de linker elleboog. De 24-jarige talentvolle outfielder van de Arizona Diamondbacks worstelde de laatste weken al met een zere arm en kreeg zelfs een paar dagen rust om te herstellen. Een MRI-scan toonde vrijdag aan dat er een klein scheurtje zit rond Eaton’s Ulnar Collateral Ligament (UCL).

NL Rookie of the Year

Een teleurstelling voor General Manager Kevin Towers die Eaton als de beoogde startende centerfielder en lead-off slagman zag na het vertrek van Justin Upton. De kanshebber voor de NL Rookie of the Year Award komt de komende vier weken niet in actie en keert in het beste geval na zes weken terug bij het team, maar dat zouden ook zomaar twee maanden kunnen worden.

Manager Kirk Gibson zal in de eerste weken van het seizoen moeten puzzelen in het outfield. Cody Ross, de beoogde starter in het rechtsveld, kampt met een lichte blessure en is twijfelachtig voor Opening Day. Het trio Jason Kubel, A.J. Pollock en Gerardo Parra lijkt de meest logische keuze in het outfield voor de Diamondbacks, maar ook derde honkman Martin Prado zou daar kunnen spelen.

Eaton speelde afgelopen seizoen in 22 wedstrijden voor de D-Backs voordat hij hard werd geraakt door een pitch en daarbij zijn rechterhand brak. De linkshandige outfielder sloeg tot dusver in de voorbereiding .390 van het veld met tien binnen geslagen punten in 59 at-bats. Boven de schouders zit het ook wel goed bij Eaton die de volgende tweet de wereld in stuurde:

 

naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen