MLB Update: Johnson naar San Diego, Cubaan gevlucht

Door

Toronto Blue Jays v Baltimore Orioles

Josh Johnson verkast naar de San Diego Padres. De 29-jarige werper tekent daar een éénjarig contract ter waarde van acht miljoen dollar. Johnson speelde de afgelopen negen seizoenen in Miami en Toronto en kwam hierin tot een ERA van 3.40. Vorig jaar beleefde Johnson echter een dramatisch jaar in Canada en kwam hij vanwege blessureleed niet verder dan een 2-8 record met een ERA van 6.20. In San Diego hoopt hij nu zijn oude vorm te hervinden om zodoende volgend seizoen sterker op de markt te staan. Volgens zijn zaakwaarnemer liet hij bewust grotere aanbiedingen links liggen en zou hij enkel geïnteresseerd zijn geweest in aanbiedingen van San Francisco en San Diego.

Cubaanse korte stop richting MLB

Erisbel Arruebarruena is de naam van de laatste Cubaanse speler die het eiland verlaat om een contract te tekenen bij een MLB-ploeg. De 23-jarige Cubaan, wiens naam menig commentator nachtmerries zal bezorgen, staat in eigen land bekend als een korte stop met uitzonderlijke defensieve kwaliteiten. Volgens verschillende scouts zijn er wel vraagtekens over zijn offensieve kwaliteiten maar zullen zijn defensieve kwaliteiten er voor zorgen dat een team hem een kans zal geven als vaste korte stop. Werper en landgenoot Raicel Iglesias is al een stapje verder in het proces richting de MLB, na zijn vlucht heeft hij een thuis gevonden in Mexico, zodat hij nu ook echt getekend kan worden door een MLB team.

David Murphy naar The Tribe

Outfielder David Murphy tekent voor twee jaar bij de Cleveland Indians. Murphy (32) speelde de afgelopen zes seizoenen voor de Texas Rangers en beleefde vorig seizoen zijn slechtste jaar uit zijn carrière met een slaggemiddelde van .220 met dertien homeruns en 45 RBI’s. In 2012 kwam Murphy echter nog tot een slaggemiddelde van .304 en de Indians zullen ook hoop putten uit het feit dat hun nieuwste aanwinst in 21 wedstrijden in Cleveland gemiddeld .362 heeft geslagen met drie homeruns en 15 RBI’s.

Overig Nieuws

  • Carlos Beltran heeft zoals verwacht niet te klagen over de aandacht die hij krijgt als mogelijke free agent. Volgens de Boston Globe zouden Beltran en de Red Sox al een serieus gesprek hebben gehad over een mogelijke overgang. De Orioles en de Yankees zouden echter ook hele verregaande interesse hebben in de 36-jarige outfielder.
  • Ondanks het aantrekken van Tim Hudson zijn de San Francisco Giants op zoek naar nog een ervaren werper. Bobby Evans, assistent GM van de Giants, bevestigde tijdens een radio-uitzending dat zijn team momenteel praat met Bronson Arroyo. Arroyo (36) speelde vorig jaar voor de Cincinnati Reds en kwam tot een ERA van 3.97.
  • John Axford, reliever van de St. Louis Cardinals en een potentiële free agent, kwam gisteren een lege auto tegen waarvan de motor nog aan stond. Axford besloot het juiste te doen en zette de motor af, knuffelde de auto, en schreef een briefje. De persoon in kwestie kon de actie van the Axe echter niet waarderen:

Overigens is het misschien niet het beste briefje dat Axford ooit geschreven heeft. Dat blijft het briefje dat hij anderhalfjaar geleden schreef na een blown save tegen de Chicago Cubs waarna hij direct naar het ziekenhuis moest om bij de bevalling van zijn vrouw te zijn.

https://twitter.com/MikeVassallo13/status/201182315790073858/

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen