3-on-3: De eerste geruchten van het NBA-seizoen

Door

Het NBA-seizoen is inmiddels alweer een maand oud en daarom is het opnieuw tijd voor een 3-on-3. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Nadat we vorige week de vroege teleurstellingen in het oosten bespraken, gaan we nu eens rustig speculeren op speculaties. Tijd voor wat geruchten!
3on3

1. Steve Nash wil naar verluidt stoppen. Dat zou een prima keuze zijn van de tweevoudig MVP. 

Gaat Nash nog een keer voor ring?

Marco Post (MP): Als Steve Nash er zo over denkt, dan weet je dat hij serieus pijn heeft. De man heeft een geweldige carrière achter de rug (twee MVP awards, zevenvoudig All-Star) en het doet zeer aan mijn ogen om hem nu als een haast kreupel persoon te zien bij de Los Angeles Lakers. Al doet hij nog steeds goede dingen in het veld. Zo ziet Larry Sanders van de Milwaukee Bucks de 39-jarige Nash als de beste passer in de NBA. Stiekem hoop ik dat er geen einde aan komt.

Vincent van Genechten (VG): Steve, doe het! Alstublieft? Hang de schoenen aan de haak en wordt assistent van Hornacek bij de Phoenix Suns. Het wordt tijd dat Nash ermee ophoudt. Hij is nog steeds een begenadigd passer en schutter maar hij is op een leeftijd gekomen dat hij geen meerwaarde meer heeft in de NBA. Een jaar na Jason Kidd, dat zou mooi zijn.

Gianni Schepens (GS): Ik vind van wel. Ondanks dat Nash twee jaar geleden nog een All Star was, krijg ik de indruk dat het heilige vuur ditmaal ontbreekt bij de Canadees. Sinds hij bij de Lakers zit, sukkelt hij continue met blessures. Het op peil houden van je fitness zonder in de spotlights te staan vergt veel mentale weerbaarheid. Daarbij vind ik het pijnlijk dat Nash nu op zijn tenen moet lopen om nog iets te kunnen betekenen voor de Lakers. Een legende die jarenlang spelbepalend is geweest moet dit niet willen, maar moet nu gewoon het voorbeeld van bijvoorbeeld Jason Kidd volgen en op een andere manier actief blijven in de basketbalwereld.

2. Rajon Rondo moet zo snel mogelijk weg bij de Boston Celtics

Hopelijk herstelt Rondo een stuk sneller dan Rose

VG: Rajon Rondo en de Celtics moeten vooral rustig blijven. Rondo is een superster en die geef je niet zomaar uit handen, ook al is hij een (erg) lastige jongen. Als de Celtics geen jeugdig talent en draft picks voor hem kunnen krijgen, houden ze beter vast aan hem. Als ze dat wel krijgen, gaan met die handel!

GS: Het liefst zie ik hem nog tot in lengte van jaren voor de Celtics spelen. Dan kan Rondo uitgroeien tot een ware clublegende. Als ik wat rationeler probeer te kijken heb ik echter toch twijfels over de Celtics als de ideale franchise voor Rondo. Een speler als Rondo moet eigenlijk altijd in de play-offs spelen en of dat bij Boston gaat lukken is maar de vraag. Daarom doet de point-guard er mijn in mijn ogen verstandig aan zijn horizon te verbreden bij een andere ploeg.

MP: Nee. Een trade is op dit moment verleidelijk, maar laat coach Brad Stevens dit seizoen zijn stempel drukken op het team en kijken welke spelers er goed genoeg zijn om mee te nemen naar volgend seizoen. De 2014-2015 Celtics met een goede coach aan het roer, een vertrouwde speelstijl, een top keuze uit de draft en een fitte Rondo. Ideaal. Als teamdokter van de Celtics zou ik er alles aan doen om Rondo’s comeback zo lang mogelijk uit te stellen.

3. Iman Shumpert moet niet getrade worden. Hij kan de Knicks nog helpen.Los Angeles Lakers v New York Knicks

GS: Niemand twijfelt aan het talent van Shumpert maar de Knicks hebben genoeg mogelijkheden zijn positie, zoals J.R. Smith en rookie Tim Hardaway Junior. Met een trade kunnen de Knicks een versterking voor het frontcourt zoeken. De spoeling is daar, zeker door de blessure van Chandler, een stuk dunner. Een andere reden om Shumpert te traden is het feit dat hij net als J.R. Smith graag zou willen starten. Degene die op de bank begint zal waarschijnlijk geïrriteerd zijn en voor problemen zorgen in de kleedkamer. Traden dus die Shumpert!

MP: Niemand kan de Knicks nog helpen. Just kiddin. Tyson Chandler’s defense is het enige wat de ploeg nog kan redden, of Shumpert nu wel of niet wordt getrade. Persoonlijk zie ik Shumpert (goede verdediger) liever in New York blijven en dat er afscheid wordt genomen van J.R. Smith en Amar’e Stoudemire, maar probeer maar eens een GM zo gek te krijgen om deze spelers en hun dure contracten over te nemen.

VG: Correct. Ik zie niet in waarom de Knicks hun beste perimeter defender zouden traden. Dat heeft geen enkele zin. Bovendien lijkt het me dat ze willen traden om te traden en dat is fout. Shumpert is een waardevolle speler voor de Knicks en die moeten ze vooral bijhouden.

 Foto’s: Getty Images. 

Ook leuk om te lezen