NFL Week in Review – 10

Door

NFL Week(end) in Review, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we vanuit de losse pols de afgelopen week even met jullie doornemen, en vooruitblikken op het komende NFL-weekend. Middels kleine nieuwtjes, weetjes, opinies, quotes, tweets, videos, foto’s, links en wat dies meer zij. Minimaal een keer per week (op zaterdag), maar misschien vaker, indien we er aanleiding toe zien c.q. tijd en/of zin hebben. Tips? Mailtje naar dadarch[at]gmaildotcom. Hierbij Editie 10. Go Bears.

• Zomaar even wat puntjes die me afgelopen weekeinde zijn opgevallen. Vooraleerst: indrukwekkende overwinning van de Oakland Raiders in Houston. 25-20, een dag na het overlijden van roerganger Al Davis. Het riep bij een emotionele coach Hue Jackson deze indrukwekkende overwinningsspeech op. Los van de zege (they just won, baby!) van vandaag: de Raiders zijn 3-2.

• ’t Gaat toch al crescendo met het football in de Bay area, want ook de San Francisco 49ers maken hun beste start sinds jaren door. De ploeg van de debuterende coach Jim Harbaugh kan intussen bogen op het fraaie record van 4-1, nadat de ploeg zondagmiddag de Tampa Bay Buccaneers
afslachtte met liefst 48-3. De 49ers zijn, tenminste qua zeges, een van de revelaties van dit seizoen. Sterker nog: in die slappe NFC West is de divisie-titel voor San Fran al in zicht.

• Een verrassing in negatieve zin zijn, uiteraard, de Philadelphia Eagles. The Dream Team (ja, we houden ’t er nog even in) kan na vijf weken bogen op een luttele overwinning, en maar liefst vier nederlagen. De ploeg kwam er in en tegen Buffalo (4-1) aanvankelijk niet aan te pas, en dat was vooral te danken aan de vier picks (persoonlijk recordje) die Michael Vick gooide. De Iggles kwamen nog wel even terug, maar beten uiteindelijk in ’t stof: 24-31.

• Over sterke comebacks gesproken: de Denver Broncos leken halverwege af te stevenen op een kansloze nederlaag tegen de Chargers, maar nadat Tim Tebow (goed voor een rushing– en een passing touhdown) Kyle Orton was komen vervangen in het derde kwart, kwam de thuisploeg plotseling op stoom. Om tenslotte (29-24) in ’t zicht van de haven te stranden.

• Indrukwekkende persoonlijk prestaties: ten eerste Adrian Peterson, die met drie touchdowns en 122 rushing yards zijn Minnesota Vikings (34-10 over de Cardinals) op het juiste spoor zette. En wat te denken van Ben Roethlisberger. Big Ben tekende tegen de Tennessee Titans voor
maar liefst vijf touchdowns (voor de tweede keer in z’n loopbaan) en leidde zijn Steelers daarmee persoonlijk naar de zege: 38-17 [videos van twee van die touchdowns hieronder].

• Het is in Pittsburgh dus wisselvalligheid troef, en datzelfde kan worden gezegd van de Giants, die in de eigen Meadowlands op de broek kregen van de Seahawks. Verpersoonlijking van de New Yorkse wisselvalligheid: Eli Manning (aan de ene kant 400+ yards en drie TD’s, maar daarnaast drie picks) en Victor Cruz (161 receiving yards). Cruz zorgde eerst middels een magistrale one handed bobble catch voor een touchdown, maar leidde aan ’t slot met een one handed bobble fumble de nederlaag in: 25-36. BTW, over bobble catches gesproken: wat te denken van deze circus catch van Chiefs’ Dwayne Bowe. Whoa!

• Eervolle vermelding: BenJarvus Green-Ellis, die met 136 rushing yards en twee touchdowns een behoorlijk aandeel had in de regelmatige zege van de Patriots op de Jets (30-21). Oh, en de Chiefs wonnen opnieuw een wedstrijd! Van de Colts weliswaar, maar toch. 28-24 werd in het Indy voor KC (na een 17-0 achterstand), die daarmee hun opponent weer tot frontrunner in de Andrew Luck-sweepstakes bombardeerden. Proficiat.

• Nota Bene: bij het ter perse gaan van deze aflevering leiden de Atlanta Falcons de Green Bay Packers met 14-6 in het derde kwart. Zoveelste comeback in de maak? [UPDATE] Yes, Sir! 14-25! Eventjes het gaspedaal intrappen, om vervolgens 25 unanswered neer te leggen. Wie kan The Pack stoppen…?

 

Eerder in deze serie: AFL 1 | AFL 2 | AFL 3 | AFL 4 | AFL 5 | AFL 6 | AFL 7 | AFL 8 | AFL 9

 

1 Reactie
  1. Lennart Beishuizen 11 jaar ago

    The Lawfirm was gisteren een mooi wapen naast de opnieuw sublieme Wes Welker (volgens mij heeft hij nu het record qua aantal yards in eerste vijf wedstrijden) en natuurlijk Tom Brady.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen