Jordy Nelson hoogstwaarschijnlijk ‘out’ met kruisband blessure

Door

CNIuKPFVEAAcpB0.jpg-large
Het ziet er naar uit dat de Green Bay Packers het lange tijd zonder Jordy Nelson zullen moeten doen. In de pre-season game tegen de Pittsburgh Steelers ging het mis tijdens de eerste drive van de wedstrijd. Een wedstrijd die de Packers uiteindelijk verloren: 24-19.

De beste wide receiver van het team uit Wisconsin heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn voorste kruisband gescheurd. Uit een MRI moet nog blijken of deze diagnose juist is. Na het vangen van een bal, draaide Nelson weg van zijn tegenstander, waarna hij op de grond viel. Vervolgens hinkte hij op eigen kracht richting zijlijn. Uiteraard was Aaron Rodgers ook niet blij met het uitvallen van een van zijn belangrijkste targets: “Het is moeilijk om zo’n belangrijke speler uit te zien vallen in een wedstrijd om die nergens om gaat.” Hoe belangrijk is Nelson voor Aaron Rodgers? Het volgende overzicht laat zien hoe vaak Green Bay’s verschillende receivers in de afgelopen vier seizoenen als target gebruikt werden door de quarterback:

Nelson was het afgelopen seizoen goed voor 98 receptions en 1519 yards.

In een tijdsbestek van vier dagen is Nelson nu de tweede smaakmaker op de positie van wide receiver die met een ernstige blessure moet afhaken. Eerder viel Carolina Panthers WR Kelvin Benjamin al uit.

Foto’s: Twitter

3 Reacties
  1. Dennis 7 jaar ago

    Ze hebben Adams ook nog achter de hand, zie dit niet eens zoveel verschil maken voor de Packers, die halen gewoon de playoffs.

  2. Jacko 7 jaar ago

    Nelson is wel iemand die erg lekker ligt voor Rodgers en dit is wel een gevoelig puntje in de opties die hij heeft om de bal kwijt te kunnen. Dat zag je ook toen Randall Cobb een tijd eruit was. Het loopt dan stroever. Hopen dat Adams hier een extra motivatie uithaalt om te knallen.

  3. Erik 7 jaar ago

    Mega jammer.. Nelson is top

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen