NFL Week in Review – 9 (Poll: hoort Devin Hester in de Hall of Fame?)

Door

NFL Week in Review, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we vanuit de losse pols de afgelopen week even met jullie doornemen, en vooruitblikken op het komende NFL-weekend. Middels kleine nieuwtjes, weetjes, opinies, quotes, tweets, videos, foto’s, links en wat dies meer zij. Minimaal een keer per week (op zaterdag), maar misschien vaker, indien we er aanleiding toe zien c.q. tijd en/of zin hebben. Tips? Mailtje naar dadarch[at]gmaildotcom. Hierbij Editie 9. Go Bears.

• Laten we ’t eens hebben over Devin Hester. Ik bedoel: we zijn nog maar op een kwart van de reguliere competitie, en het seizoen van de Chicago Bears staat nu al op springen. Goed, we
hebben een record van 2-2, en dat is niet eens zo heel erg slecht, toegegeven, maar het geval wil nu eenmaal dat twee van de beste teams in de NFL zich ook in de NFC North ophouden. Met andere woorden: gaan de Bears tijdens Monday Night Football in Detroit de bietenbrug op (niet ondenkbaar, dunkt me), dan hebben de Bears plotseling een record van 2-3, en de Lions (zeker) en de Packers (waarschijnlijk) een record van 5-0. Ergo: seizoen over. En ja, dan is het zaak om als Bears-fan maar vlug de big picture uit ’t oog te verliezen, en je te concentreren op ’t zoeken naar weinig relevante lichtpuntjes. Vandaar dus Devin Hester.

Afgelopen zondag, tegen de Carolina Panthers, werd-ie de enige recordhouder wat betreft punt-returns for touchdown (elf). Het record combined punt/kick off-returns (vijftien, nu) was sinds vorig seizoen al in zijn handen. Hij toverde zelfs al eens een kickoff om tot een touchdown in de Super Bowl. Hetgeen (niet alleen bij mij) de vraag oproept: hoort Devin Hester in de Hall of Fame? En daar gooien we maar ‘ns een polletje tegenaan. Wees zo vriendelijk en laat je stem achter: 
Punt is namelijk dat menigeen vindt dat Special Team-specialisten niet in de Hall thuishoren. Op dit moment is er slechts een Special-Team’er in de HoF opgenomen: Jan Stenerud, die in zijn carriere niet meer deed dan place kicken (het ligt in de lijn der verwachting dat Adam Vinatieri hem spoedig zal volgen). Voor wie wat betreft Hester ’n geheugensteuntje nodig heeft: [hieronder twee filmpjes] – zijn punt return van afgelopen zondag, en een compilatiefilmpje van Hester’s returns in het verleden.

 
• Nog ’n paar geinige Bears-features van afgelopen weekeinde: quarterback Jay Cutler was mic’ed up zondag, en dat leverde ’n alleraardigst filmpje op . Daarnaast nog een extra up close en personal impressie van de zege op de Panthers – inclusief de face plant van running back Marion Barber na z’n touchdown .• Wat ons verder opviel afgelopen week: Brett Favre deed weer eens van zich spreken. Een niet een, maar liefst twee maal. Eerst was er een radio-interview, waarin hem werd gevraagd naar de progressie van zijn opvolger Aaron Rodgers in Green Bay. En guess what: Favre was niet zo complimenteus als hij had kunnen zijn . Zei onder meer dat-ie ‘had verwacht dat Rodgers eerder een Super Bowl zou winnen dan dit jaar’. Het kwam hem op karrenvrachten aan kritiek te staan, van onder anderen NBC-analist Rodney Harrison, die Favre in deze video een player hater (en meer van dat soort fraais) noemt. Die kan-ie in z’n zak steken, onze Brett.

Daarnaast maakte Favre z’n debuut als Comcast color analist bij ’t NCAA-duel Rice-Southern Mississippi. En dat was nog geen onverdeeld succes. #4 maakte een wat nerveuze indruk, maar goed, alle begin is moeilijk .

• Tot slot nog even snel onze Locks of the Week. Green Bay gaat uiteraard z’n prestatie van de afgelopen playoffs in Atlanta evenaren – en winnen, New England geeft de Jets geen kans, terwijl Indianapolis tegen de Chiefs z’n eerste double U van ’t seizoen behaalt. Woohoo! Dan onze Upset of the Week: geloof ’t of niet, jongens en meisjes, echt heus eerlijk waar en niet gelogen, maar Chicago gaat maandagavond Ford Field stilkrijgen.

 

Eerder in deze serie: AFL 1 | AFL 2 | AFL 3 | AFL 4 | AFL 5 | AFL 6 | AFL 7 | AFL 8

 

9 Reacties
 1. Randy 13 jaar ago

  In een eerlijke wereld hoort Hester in de HOF thuis. Het is niet alleen het record, het is ook de manier waarop. Bears hebben wedstrijden gewonnen puur door zijn returns. En een opening kickoff voor een TD returnen in de Super Bowl = wauw.

  Aan de andere kant: er zijn spelers die het meer en eerder verdienen.

 2. Jules Zane 13 jaar ago

  Ik vind dat Hester thuis hoort in de HOF. Hij is een sterspeler, de beste in zijn positie en dat verdient een plek in de Hall.

 3. Darch 13 jaar ago

  IMHO worden special teams in casu punt/kickoff-returners schromelijk ondergewaardeerd. De Bears hebben onnoemlijk veel te danken aan Hester en zijn returns – en dan doel ik zeker niet alleen op zijn returns for touchdowns. Want het scheelt nogal een slok op een borrel of je vijf keer per wedstrijd op de 40/50 yard-lijn mag beginnen met aanvallen, of op je eigen 20 of korter. Zelfs als tegenstanders van hem vandaan proberen te kicken, of expres out of bounce, is er profijt.
  Maar goed, de Bears onderwaardeerden Hester/special teams zelfs ook, door #23 te bombarderen tot #1-receiver, wat-ie natuurlijk niet is en nooit zal worden. Heeft ze zeker twee seizoenen aan (betere) field position gekost. Hester is eigenlijk pas weer sinds een jaar de ouwe (returner).

  • Sjoerd 13 jaar ago

   Volgens mij is dat een beetje Amerikaans. Amerikanen willen constant acties zien en houden van bepalende spelers (QB’s, RB’s en WR’s). Het liefst zien ze zoveel mogelijk gebeuren in een wedstrijd. Daarom houden ze bijvoorbeeld ook niet van voetbal, daar gebeurd volgens hen te weinig.

   Naar mijn mening mag Hester zeker toetreden tot de HOF na wat hij tot nu toe al heeft gepresteerd.

   • Darch 13 jaar ago

    Tja, maar een punt/kickoff-return is toch een van de meest spectaculaire plays in ’t football.

    En voetbal saai vinden heb ik nooit begrepen. Een voor de leek oersaai en bijna vier uur durend pitchers-duel kunnen ze best waarderen.

   • Sjoerd 13 jaar ago

    haha zo waar idd. Baseball is dan wel de enige major US sport die af en toe wat saai kan zijn. Verder is het vrijwel altijd specatulair, zoals ook vanavond weer in de NFL. Ondanks weer de 5Combo niet goed wel aan het genieten van een paar wedstrijden…

   • Darch 13 jaar ago

    Nee, de Giants (en Texans) hebben de meesten qua lock een oor aangenaaid…

   • Sjoerd 13 jaar ago

    Laat ik die nou ook allebei als lock hebben gehad 😉 Gelukkig dan wel weer mijn upset, Chiefs, goed maar ja dat levert bij lange na niet zoveel op helaas…

   • Darch 13 jaar ago

    Er zijn er twee met een Seahawks upset… Tien punten! Toch lekker.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen