Chiefs vernederen laagvlieger Detroit in Londen

Door

Saints
De Kansas City Chiefs hebben in het laatste duel in Londen van het seizoen flink uitgehaald tegen de Detroit Lions. In het duel der tegenvallende teams won Kansas met 45-10, waardoor het halen van de play-offs nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

De Kansas City Chiefs (3-5) maakten vorige week een einde aan hun serie van vijf nederlagen en gaan door de tweede overwinning op rij met een goed gevoel hun bye-week in. Na de vrije week volgen nog acht wedstrijden, waarvan de laatste zeven tegen teams die op dit moment vaker verloren dan gewonnen hebben.

Het gunstige programma is voor Andy Reid reden om te blijven hopen op een wild card en deelname aan de play-offs. Voor de wedstrijd gaf voorzitter Clark Hunt van de Chiefs aan dat de directie nog alle vertrouwen heeft in Reid en op het veld lieten de spelers zien nog steeds te geloven in een goede afloop van het seizoen.

Hoe anders was dit bij de Lions. De opening drive leverde nog een field goal op, maar daarna was het alleen nog maar Chiefs. Vooral de rundefense van Detroit (1-7) was dramatisch, en dit was niet voor het eerst dit seizoen. De Chiefs wisten drie rushing touchdowns te scoren en quarterback Alex Smith van Kansas had bij rust meer running yards (68) dan de hele aanval van Detroit (67).

Voor het vertrek naar Londen hadden de Lions al hun aanvallende coördinator en offensive line coach ontslagen en vervangen. Het resultaat hiervan was nauwelijks te zien, want Stafford werd vandaag zes keer gesackt, nadat dit vorige week zeven keer gebeurde. Het probleem ligt dus duidelijk niet alleen bij de aanval en de vraag is of Jim Caldwell na de bye-week nog de eindverantwoordelijke is, of dat hij net als Joe Philbin bij Miami bij aankomst uit Londen zijn ontslag krijgt.

En om alles nog erger te maken moest Calvin Johnson vlak voor het einde van de wedstrijd het veld verlaten met een enkelblessure.

Mocht de blessure enigszins serieus zijn, dan is de kans groot dat we Megatron dit seizoen niet meer in actie zullen zien, want dit jaar is toch al verloren voor de Lions en waarom dan nog risico nemen met je sterreceiver.

Vanaf de zijkant moest Johnson toezien hoe de Chiefs nog een touchdown scoorden om zo het Engelse NFL-publiek nog een laatste keer te vermaken.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen