Vikings stunten met zege op 49ers

De grootste upset van deze speelronde is de zege van de Minnesota Vikings op de San Francisco 49ers. Vikings quarterback Christian Ponder pakte in het eerste kwart de leiding tegen het, volgens velen beste team in de NFL, door heel brutaal een 4th and goal tot een touchdown te promoveren. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Bij rust hadden de Niners nog maar drie punten op het bord gezet. Laat in het eerste kwart blockten de Vikings een field goal-poging van David Akers, maar in het tweede kwart zette hij alsnog drie punten op het bord. De Vikings zaten in het tweede kwart echter ook niet stil en met een field goal en een touchdown van quarterback Ponder was de ruststand 17-3.

In het derde kwart was het San Francisco dat de punten scoorde. Met tien punten uit een field goal van Akers en een touchdown van Vernon Davis werkten de Niners onder leiding van quarterback Alex Smith aan een comeback: 17-13. In een chaotische vierde kwart waarin de replacement referees de 49ers tot tweemaal toe een reeds aangevraagde timeout lieten omzetten in een challenge kwamen de Niners niet meer tot scoren.

Namens de Vikings zette Rudolph nog zeven punten op het bord voor de eindstand van 24-13 en daarmee was de upset van de week een voldongen feit.

St. Louis Rams – Chicago Bears,  6-23

De Bears hebben met een relatief eenvoudige zege op het eigen Soldier Field de nare smaak van de nederlaag vorige week in Green Bay deels kunnen wegspoelen. Hoewel de aanval onder leiding van quarterback Jay Cutler niet imponeerde, konden de St. Louis Rams simpelweg geen vuist maken tegen de subliem spelende verdediging van Chicago. Rams QB Sam Bradford kwam niet verder dan 152 yards. Door de Rams op slechts twee field goals te houden en de pick six van Major Wright scoorde de Bears-D zelfs meer punten dan het toestond.

Buffalo Bills – Cleveland Browns, 24-14

In Cleveland waren de Buffalo Bills met 24-14 een maatje te groot voor de Browns. Quarterback Ryan Fitzpatrick was met 208 yards en drie touchdown passes  de gevierde man aan de kant van de Bills. Ondanks de zege is er ook reden tot zorgen in Buffalo. Running back C.J. Spiller moest al vroeg in de wedstrijd opgeven met een blessure. Naar verwachting is Spiller minstens een week uitgeschakeld. De Browns zijn dit seizoen nog steeds zonder zeges. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd gooide Browns’ QB Brandon Weeden twee intercepties waardoor elke hoop op een comeback vervloog.

Tampa Bay Buccaneers – Dallas Cowboys, 10-16

De Cowboys hadden in een close game net voldoende om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen om te zetten in een zege. Een TD in het eerste kwart kreeg in de rest van de wedstrijd geen vervolg door een ongeconcentreerde aanval, ondanks 283 passing yards van QB Tony Romo. Gelukkig voor Dallas was daar kicker Dan Bailey die wel vlijmscherp was. Zijn drie FG’s, waarvan twee in het vierde en laatste kwart, bezorgden de Cowboys voor eigen publiek de zege en een 2-1 record.

Jacksonville Jaguars – Indianapolis Colts, 22-17

Tot aan de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Andrew Luck en zijn mannen. De kleedkamers werden opgezocht met een 14-3 voorsprong. In het derde kwart liet Indianapolis de Jaguars met 10 punten echter terugkomen in de wedstrijd. In een open vierde kwart was het Jacksonville dat de eerste FG maakte, maar leken de Colts de winst met 56 seconden op de klok binnen te halen dankzij een FG van Adam Vinatieri, die de stand op 17-16 bracht. De play van de avond kwam echter tien seconden later op naam van Jaguars’ wide receiver Cecil Shorts III, die voorbij de safety van de Colts vloog en op aangeven van QB Blaine Gabbert een 80 yards TD maakte. Game Jax.