Saints verliezen derde duel op rij

De New Orleans Saints doen dit seizoen hun oude bijnaam weer eer aan.  Tot het Super Bowl-succes werden de Saints vaak gekscherend de ‘Aints’ genoemd. Nu ze het seizoen begonnen zijn met een 0-3 record is deze alias weer helemaal actueel. De Saints leken de confrontatie in eigen stadion met de Kansas City Chiefs winnend af te gaan sluiten. Met nog slechts één kwart te spelen bedroeg de voorsprong van New Orleans bij een stand van 13-24 een comfortabele elf punten. Chiefs running back Jamaal Charles bekroonde in het derde kwart een schitterende rush van 91 yards nog wel af met een touchdown, het leek aan de uitkomst van de wedstrijd niet veel meer te veranderen.

In het laatste kwartier verrasten de Chiefs door middels een safety en drie field goals de benodigde elf punten in te lopen en zo met een eindstand van 24-24 een verlenging af te dwingen. In de verlenging werd de wedstrijd in het voordeel van de formatie uit Kansas beslist door wederom een field goal. In totaal scoorden de Chiefs zes field goals in de Louisiana Superdome, een evenaring van hun franchise record.

Met de 27-24 overwinning hebben de Chiefs nu de eerste zege van het seizoen te pakken, voor de New Orleans Saints lijkt de eerste seizoenszege nog ver weg. Komende speelronde staat voor hen namelijk de loodzware uitwedstrijd tegen de Green Bay Packers op het programma.

Detroit Lions – Tennessee Titans, 41-44 (OT)

Een van de mooiste wedstrijden van gisteren. De eerst drie kwarts verliepen redelijk gezapig met een comfortabele positie voor de Titans die telkens aan de leiding stonden. Maar in het vierde kwart ging het helemaal los. De Lions scoorden 18 punten op rij, voor een 27-20 voorsprong. Het duel leek de kant van Detroit op te kantelen, maar de replacement referees lieten zich weer van hun sterkste kant zien met enkele dubieuze calls. De Titans scoorden de volgende 21 punten, waarna de Lions het feest compleet maakten met nog eens 14 punten. Een gelijke stand na vier kwarts zorgde voor overtime, waarin Tennessee met een field goal uiteindelijk de winst naar zich toetrok.

Cincinnati Bengals – Washington Redskins, 38-31

Na zijn knappe debuut heeft rookie Robert Griffin III het in zijn laatste twee duels niet makkelijk gehad. Waren het vorige week de Rams, deze week was het de beurt aan Andy Dalton en zijn Bengals. De quarterback van Cincinnati had een uitermate effectieve avond met 19 van zijn 27 passes die aankwamen voor maar liefst 328 yards, waarvan de meesten in handen van wide receiver A.J. Green die negen passes ontving voor 187 yards. Daar kon Griffin met 221 yards uit 21 om 34 niet tegenop. De Bengals hadden bij rust een comfortabele 24-7 voorsprong, maar lieten de Redskins zomaar terugkomen in het duel en zelfs tot gelijke hoogte: 24-24. In het laatste kwart zette Dalton met twee touchdown-passes orde op zaken en bezorgde de Bengals hun tweede zege van het seizoen.

New York Jets – Miami Dolphins, 23-20 (OT)

De wedstrijd tussen divisierivalen Miami Dolphins en New York Jets werd ook pas in overtime beslist. Miami leek de wedstrijd te gaan winnen, zeker toen Jets cornerback Darrelle Revis in het derde kwart geblesseerd uitviel. Echter, toen Dolphins-kicker Dan Carpenter aan het begin van het vierde kwart een field goalpoging zag misslukken kwam formatie uit New York vlak voor tijd langszij. In de verlenging miste Carpenter opnieuw een field goal, waardoor de Jets de bal èn een goede veldpositie overnamen. De kicker van de Jets faalde even later niet: 23-20.