Texans schrijven historie met zege op Broncos

Door

De Houston Texans lijken een team te zijn waar andere ploegen dit jaar serieus rekening mee moeten gaan houden. Met de 31-25 zege op bezoek in Denver bij de Broncos is het team van headcoach Gary Kubiak nog ongeslagen. Sterker nog, voor het eerst in de historie van het team hebben de Texans een 3-0 start van het seizoen.

Beide quarterbacks trokken de aandacht naar zich toe. In de eerste helft was dat Texans-quarterback Matt Schaub die met drie touchdown passes zijn ploeg aan een 21-11 voorsprong hielp voor rust. Van Peyton Manning was tot op dat moment vrij weinig te merken.

Die bewaarde zijn actie voor het tweede bedrijf, net als maandag in het uiteindelijk met 27-21 verloren duel tegen de Atlanta Falcons. Ditmaal leverde de 36-jarige quarterback twee touchdown passes af in het vierde kwart, waardoor zijn Broncos terugkwamen tot 31-25. Uiteindelijk bleef het daarbij en zag Manning voor de tweede maal op rij zijn inhaalrace niet beloond worden.

Toch bereikte Manning wel een bijzondere mijlpaal. Doordat hij zondag weer goed was voor 310 yards brak hij het record van het aantal wedstrijden met 300+ yards. Manning heeft nu 74 wedstrijden waarin hij meer dan 300 yards gooide en daarmee passeert hij de legendarische Dan Marino, die het record met 63 wedstrijden had.

De Broncos (1-2) ontvangen volgende week zondag de Oakland Raiders , terwijl de Texans (3-0) op diezelfde dag bezoek krijgen van de Tennessee Titans.

Overige uitslagen van de late zondagavondwedstrijden:

Philadelphia Eagles – Arizona Cardinals 6 – 27

Kevin Kolb nam zondagavond met zijn Cardinals revanche op zijn oude werkgever. De quarterback verruilde in 2011 gedwongen de Eagles voor de ploeg uit Arizona, aangezien Michael Vick zijn plek had ingenomen. Kolb kende geen genade met zijn oude werkgever: hij gooide voor 222 yards en 2 touchdown passes. Belangrijker nog, zijn teamgenoten sackten Vick maar liefst vijfmaal en zorgde ervoor dat de Eagles aanvallend geen poot aan de grond kregen. De Cardinals kennen met hun 3-0 start nu de beste seizoensopening sinds 1974.

Atlanta Falcons – San Diego Chargers 27 – 3

Het grote verschil tussen twee teams werd gekenmerkt door de quarterbacks. Waar Falcons-quarterback Matt Ryan goed was voor drie touchdownpasses en 275 yards, gooide Philip Rivers geen enkele touchdown pass, maar wel twee interceptions. De Falcons bleven voor de zesde keer op rij ongeslagen in San Diego en hebben nu een 3-0 record, terwijl het team uit San Diego nu een 2-1 record heeft.

Pittsburgh Steelers – Oakland Raiders 31 – 34

Een game die tot de laatste seconde spannend bleef. Big Ben leek met zijn Steelers op weg naar een knappe zege on the road, maar verspeelde in het laatste kwart een 31-21 voorsprong. Sebastian Janikowski bleek uiteindelijk de gevierde man bij de thuisploeg. Waar hij met nog ruim zes minuten op de klok zijn Raiders met een fieldgoal van 32 yards op gelijke hoogte schoot, deed hij het met nog enkele seconden op de klok nog eens dunnetjes over. De 43 yards field goal bleek uiteindelijk voldoende voor de eerste zege van het seizoen van de Raiders.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen