Torrey Smith grote held in zege Ravens op Pats

Door

Torrey SmithDe Baltimore Ravens hebben op Sunday Night Football in een uitermate spannend duel met 31-30 gewonnen van de New England Patriots. De grote held van de de Ravens was reciever Torrey Smith, die twee touchdowns ving en in totaal 127 receiving yards had. Zaterdagnacht overleed Tevin Chris Jones, het 19-jarige broertje van Smith na een motorongeluk.

 

De wedstrijd werd in de laatste seconden beslist door Ravens’ kicker Justin Tucker, die zijn field goal precies over de paal heen schopte. In de AFC Championship Game van vorig jaar mistte toenmalig kicker Billy Cundiff nog een field goal, waardoor de Patriots naar de Super Bowl gingen.

Wedstrijd
Lang zag het er naar uit dat de Ravens niet zouden gaan winnen. De Patriots kwamen vroeg op voorsprong door een field goal. Vervolgens gooide Ravens’ QB Joe Flacco een interception. De Patriots verzilverden dit buitenkansje door de eerste touchdown van RB Brandon Bolden in zijn carrière.

Bij 13-0 gooide Flacco zijn eerste touchdown richting Smith en even later was het een twintig yard touchdown op tight end Dennis Pitta die de stand op 16-14 bracht. Na fieldgoal voor de Pats en twee touchdowns van Julian Edelman en Danny Woodhead en een touchdown van Ray Rice voor de Ravens ging New Engeland met 30-21 aan de leiding. De tweede TD van Smith verkleinde die achterstand op de Pats tot 30-28. Met nog twee seconden op de klok was het Tucker die Baltimore in extase bracht door de Ravens naar de overwinning te schoppen.

Welker
Mede door de afwezigheid van tight end Aaron Hernandez had Wes Welker weer een grote aandeel in de Patriots offense. De slot reciever had 142 yards, waaronder een 59 yard catch. Joe Flacco had 382 yards, drie touchdowns en een interception, Tom Brady gooide voor  335 yards met een touchdown en geen interceptions.

Het verlies van de Patriots betekent dat ze voor het eerst sinds de openingswedstrijd in 2003 een losing record hebben. De Ravens starten het seizoen 2-1.

Ook leuk om te lezen