COLUMN: ING – Ongeduldige dollars in LA

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte. 

He SportAmerika’s eigen Erin Andrews,

Dit etiket kreeg jij tenminste van de week op Twitter mee van een Limburger. Dacht deze voorzet kop ik graag in.

Anyway, we zitten inmiddels in september. Ofwel: baseball decision month. En zoals het hoort, rommelt ’t in de stad van de engelen. Dan beschik je als de Dodgers zijnde over acht nieuwe spelers en dan win je amper wedstrijden. Gekscherend zou je kunnen zeggen dat ze teveel Red Sox-gasten hebben overgenomen; een deel van de Bostonblues is verhuisd naar LA. Al heeft Josh Beckett zaterdag z’n eerste W gepakt.

Manager Don Mattingly achtte het donderdag nodig zijn troepen bijeen te roepen. Doel: om de heren er even op te attenderen dat september voor de deur staat en er niet zo gods gruwelijk veel is geïnvesteerd om de playoffs te gaan missen. Het is niet zo: hoe meer dollars je ertegen aansmijt, hoe sneller het succes komt. Check de lineup van nu eens met die van april. Je hebt met een compleet ander team te maken. Dat kost tijd. Dat weten Magic en z’n eigenaarsvriendjes toch ook wel?

Good evening and welcome (doet Erin dat zo?),

Of het nu door de speech van Mattingly komt of niet, het leek er dit weekend op dat de investering in de blockbuster deal met de Red Sox zich voorzichtig begint uit te betalen. Ik denk overigens dat je met geld geen team kunt smeden. Met geld koop je individuele klasse en sommige spelers raken gemotiveerd van geld. Dat gegeven heeft Mattingley waarschijnlijk gebruikt in zijn speech.

De Dodgers leken de laatste tijd nogal ongemotiveerd, ongeïnteresseerd bijna. Mattingley wilde ze weer een beetje hongerig maken. De motivatie terugbrengen bij individuele spelers is de eerste stap op weg naar een succesvol team, zal hij gedacht hebben. Het is in elk geval makkelijker te realiseren dan een teamgevoel creëren in een bij elkaar gekocht groepje. Ik ben benieuwd hoeveel tijd het ze gaat kosten om daarin te slagen.

Even tussendoor – enig chauvinisme is mij niet vreemd – fantastisch nieuws voor het Nederlandse baseball. ‘Ons’ 19-jarige talent Jurickson Profar heeft zijn debuut in de MLB opgeleukt met een homerun. Eerder deze week werd hij door de Texas Rangers naar de Major League gepromoveerd en hij mocht gelijk aantreden tegen de Cleveland Indians. Dat is nog eens een lekker begin van een MLB carrière.

——-

Dan nog even kort de strijd in de AL East; de sterkste divisie in de majors. Wat denk jij, kunnen de  Baltimore Orioles en de Tampa Bay Rays de New York Yankees nog bedreigen? Of zeg jij: ‘Nee hoor, Yankees gewoon boven?’ Al het hele jaar denk ik dat de O’s gaan instorten, maar tot nu toe breken ze niet. Zelf zet ik m’n geld op het team van Joe Maddon. Traditiegetrouw is september hun maand. Ook al hebben zij een iets grotere achterstand op NY dan de O’s.

Ik hou vertrouwen in de Yankees. Vooral omdat ze niet in paniek raken. Volgens Girardi hebben ze het allemaal zelf in de hand. Gewoon goed baseball spelen en dan komt het allemaal goed. Of zou dat goed toneelspel zijn en worden ze in werkelijkheid doodnerveus van de O’s en Rays die in hun nek hijgen? Na het verlies tegen de Orioles moeten ze in New York toch wel een beetje spanning gaan voelen? 

——

En wie #SportAm volgt, kan het niet ontgaan zijn dat het NFL-seizoen op het punt van beginnen staat. Woensdag begint het dan echt. Dan neemt de huidige Super Bowl-eigenaar, de New York Giants, het op tegen de Dallas Cowboys. Is het losbarsten van het NFL-seizoen  ook een moment waar jij naar uitkijkt? Ik betrapte me er vorig jaar zelf op dat ik toch vaker bleef hangen. Wellicht dat het virus dit jaar weer heviger wordt. Who knows.

Ik zeg tot over twee weken. Kleine break komt eraan voor mij.

Adios

Ingmar

Ik ben ook wel erg benieuwd naar het nieuwe seizoen. Het zou zomaar kunnen dat ik over een paar weken besmet ben met het Football virus. Het heerst nogal. Na je break kijken we terug op de eerste paar wedstrijden.

Ik hang de welcome back slingers alvast op. Tot over 2 weken!

Eef

Ook leuk om te lezen