A-Rod groot verdiener in MLB

Door

Dit seizoen verdienen de Kansas City Royals maar nipt meer dan New York Yankees derde honkman Alex Rodriguez. Het salaris van alle Royals en de spelers op de disabled list bedraagt 36,1 miljoen dollar, en Rodriguez verdient 32 miljoen dollar.

Daarmee is hij de best betaalde speler van de Yankees en in de MLB. In totaal zullen de Yankees 201,7 miljoen dollar uitgeven aan salarissen dit seizoen. Het is al het elfde jaar op rij dat hij de best betaalde speler in baseball is.

De uitgaven aan salarissen van Kansas City werd gehalveerd dit seizoen doordat ze pitcher Zack Greinke hebben getrade en met Gil Meche die op pensioen ging. ,,Ik zit er niet mee in dat het te laag is,” zei Royals general manager Dayton Moore. ,,Ik zie dit als een kans om enorm flexibel de jacht te kunnen maken op nieuwe spelers.”

De Yankees zijn uiteraard eerste in de liga in salarissen, met de Philadelphia Phillies op nummer 2. Door pitcher Cliff Lee te halen bij de Texas Rangers is hun totaal aan salarissen nu 173 miljoen dollar. Ze hebben een financiële boost gekregen doordat ze al 123 wedstrijden op rij een uitverkocht stadion hebben.

,,We zouden niet zijn waar we vandaag zijn mochten de fans ons niet blijven steunen zoals ze dat het voorbije seizoen deden,” zei general manager Ruben Amaro Jr. ,,Het is vrij simpel: Als we geen wedstrijden uitverkopen dan geven we ons zelfs de kans niet om mee te doen aan de top.”

Foto: 3.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen