White Sox winnen bij terugkeer Peavy

Door

De Chicago White Sox, die hun ace Jake Peavy terug zagen keren van een zware blessure, versloegen woensdagavond de Los Angeles Angels na verlenging. Op bezoek in LA waren de White Sox na tien innings met 6-4 te sterk.

Voor Peavy was het zijn eerste start in tien maanden en de toevoeging van hem aan de rotatie betekent dat de White Sox dit seizoen verder gaan met een six-man rotation (Peavy, Buehrle, Floyd, Jackson, Danks en Humber).

Peavy deed het redelijk en kreeg in zes innings, waarin hij zeven honkslagen toestond en vier strikeouts gooide, vier punten tegen. Zijn tegenstander op de heuvel bij de Angels, Tyler Chatwood, kende zijn beste start uit zijn nog jonge loopbaan. In 6.1 innings kreeg hij slechts een punt tegen via een diepe home run van Adam Dunn. Chatwood zag zijn win en de 4-1 voorsprong van de Angels in de laatste twee innings echter verdwijnen.

In de achtste inning had Omar Vizquel het tweede punt van de Sox met een RBI-double al over de plaat geslagen en een inning later sloeg diezelfde Vizquel, nadat Pierzynski de stand op 4-3 had gebracht, met een sac fly de gelijkmaker over de plaat.

Omdat de Angels in de tweede helft van de negende inning niet wisten te scoren, ging de wedstrijd naar extra innings. In de tiende inning zetten de White Sox gelijk druk op de ketel. Met een uit en lopers op het tweede en derde honk na een double van Adam Dunn kreeg pitcher Kevin Jepsen de opdracht om opzettelijk vier wijd te gooien.

Dit liep niet helemaal als gepland, want Jepsen gooide de eerste bal ver over de rechtop staande catcher heen en op een wild pitch wist Alexei Ramirez de go-ahead run te scoren. Later zou via een sac fly van Brent Lillibridge ook nog de 6-4 over de plaat komen en in de gelijkmakende slagbeurt van de tiende inning kwam closer Matt Thornton op de heuvel.

Thornton had nog geen enkele save gepakt dit seizoen, dus de winst was nog lang geen zekerheidje voor de White Sox. Het lukte hem echter snel om de eerste twee slagmensen uit te schakelen en met twee uit probeerde Torii Hunter met een push bunt op het eerste honk te komen. Paul Konerko maakte echter een schitterende play en hielp de White Sox aan de overwinning.

Foto: msnbcmedia.msn.com

Ook leuk om te lezen