Perfecte Bulls geven Hawks geen kans

Door

In het basketball zijn er geen moeilijker wedstrijden dan close out games, zeker als ze ook nog eens on the road zijn. Maar de Chicago Bulls gaven, middels een schier perfecte defensieve demonstratie, de Atlanta Hawks geen schijn van kan: 73-93. Geen uitbundige feestvreugde overigens, in de Philips Arena. ,,Iedereen is blij hoor”, aldus Derrick Rose, ,,maar we moeten verder. Miami wacht.”

Vooraf lieten Rose en Joakim Noah al weten hoe de gemoedstoestand van de Bulls ervoor stond. ,,De belangrijkste wedstrijd van ons leven”, vertelde hij, terwijl Noah de pers niet te woord wilde staan. ,,Ik moet me voorbereiden.”

Die mentaliteit vertaalde zich van meet af aan in een defensieve demonstratie. De Hawks kregen geen centimeter ruimte van de vastberaden Bulls. Double teams waar nodig, geen open schoten, geen penetratie in de paint, geen makkelijke layups, en vechten voor iedere rebound.

Het gevolg was dat Atlanta in de eerste drie kwarten op respectievelijk 17, 18 en 18 punten werden gehouden.

En toen playoff-revelatie Jeff Teague ook nog eens geblesseerd raakte aan zijn pols, na een harde val, was het met de tegenstand van Atlanta snel gedaan. ,,Kijk”, legde Carlos Boozer uit. ,,Dit was de zesde keer dat we tegen ze speelden. We wisten intussen wel wat zijn graag willen. En dankzij Thibodeau voorkwamen we dat.”

In aanvallend opzicht vervulde Derrick Rose zijn aloude rol van architect. Alleen dit keer niet louter scorend (hij nam slechts veertien schoten, maar was niettemin goed voor 19 punten), maar vooral als aangever (12 assists). De Hawks waren zo begaan met Rose het scoren te beletten, dat hij wel werd gedwongen naar andere oplossingen te zoeken.

,,Dat is Derrick”, gaf Thibodeau aan. ,,Hij leest de wedstrijd, en ziet wat nodig is.”

De pointguard vond dit keer een puik afspeelpunt in Carlos Boozer. De pick and pop tussen de twee liep als gesmeerd, en het jumpshot van de Big bleef maar vallen. Boozer schoot 10 op 16, tekende voor 23 punten, pakte en passant tien rebounds, en was bovendien goed voor vijf assists.

Waar deze Boozer eerder in de playoff was, werd hem naar afloop gevraagd.

,,M’n gezondheid gaat iedere dag vooruit”, aldus Boozer. ,,M’n voet verbetert van dag tot dag. D-Rose kreeg veel attentie van de Hawks, en daar kon ik van profiteren. Ik kreeg veel open looks, en m’n jumper van vijf, zes meter liep vandaag als gesmeerd.”

De Chicago Bulls (4-2 tegen Atlanta) ontmoeten de Miami Heat (4-1 tegen Boston) in de Eastern Conference Finals. Game 1 wordt zondagnacht in het United Center gespeeld.

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en de Hawks.

Foto: yahoo.com

 

1 Reactie
  1. SGT-Punani 11 jaar ago

    eindelijk na zoveel jaar weer in de east finale. voor het eerst sinds jordan in ik geloof 98. hoop op een finale tussen de bulls en grizlies. go bulls!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen