Thunder overwint Grizzlies, Warriors verrassen Clippers

Door

BannerPlayoffs
Een zwak begin, maar een wervelend einde voor de Golden State Warriors tegen het favoriete Los Angeles Clippers. De nummer zes van de Western Conference verrast het kleine LA met 109-105 door een sterk derde kwart in een waanzinnige wedstrijd. Oklahoma City Thunder kende een wedstrijd van grote ups en lage downs, maar versloeg de Memphis Grizzlies uiteindelijk ruim met 100-86.

In Staples Center stond niets een Clippers-gala in de weg, leek het vroeg in de wedstrijd. Al in het eerste kwart nam Lob City al een ruime voorsprong tegen de matig schietende Warriors. Echter, voor het einde van het eerste kwart knokken de Dubs zich alweer terug, waardoor de achterstand na twaalf minuten maar vijf punten bedraagt. Mede dankzij dit soort pareltjes van vrije worpen van DeAndre Jordan

deandre

Foutenlast
In het tweede kwart trekken de Warrior de stand gelijk en zo gaan ze ook richting de rust. In het derde kwart verslapt de verdediging van de Clippers, mede door foutenlast. Bij de Warriors kijkt Iguodala al snel tegen vijf persoonlijke fouten aan. Het zorgt voor een aanvallende impuls, wat resulteert in een scoringsrijk kwart. Het rijke aantal turnovers (23 voor Warriors en 17 voor Clippers) zorgt voor een hoog speltempo en wisselend spel. En een boze Blake Griffin.

griffin

Of een welbekend schot van Jamal Crawford

Climax
In het laatste kwart kijken de Clippers tegen een achterstand van tien punten aan, maar geven niet op. Ze komen op gelijke hoogte en nemen zelfs weer de leiding. Een echt puntje-puntjeduel met de neutrale kijker als grote winnaar. Uiteindelijk stappen ook de bezoekers uit Oakland als winnaars van het veld, want de Warriors schieten met scherp op het juiste moment. Zelfs een magistrale Chris Paul kan daar niets aan doen.

Highlights in GIF:
Iguodala is het niet eens met de fouten die hij gefloten krijgt

iggy

Blocken kan Jordan als de beste

jordan

Big Baby Glenn Davis stort neer

bigbaby

Een triestig, maar o zo hilarisch beeld

fan

Thunder start sterk
In Oklahoma had OKC 36 minuten lang geen kind aan de Memphis Grizzlies. De Grizzlies scoorden in de eerste helft slechts één keer buiten de paint, wat resulteerde in dramatische schotpercentages. Bij rust bedroeg de achterstand al 22 punten. Plots keerde de wedstrijd. Met een sterke Zach Randolph komen de bezoekers zelfs terug tot op vier punten. Dan zetten Durant en co weer aan om de wedstrijd vakkundig uit te spelen: 100-86. Durant speelt weer een typische Durant-wedstrijd met 33 punten, acht rebounds en zeven assists.

Highlights in GIF:
Ibaka met de blockassist

ibaka assists

Fast break uit het boekje

jackson

Not in my house, Courtney Lee!

ibaka block

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen